Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda Zdenky (†41) na Sardinii: Pitva odhalila příčinu smrti!

Autor: DH, idh - 
19. února 2020
13:53

Policie už zná příčinu smrti Češky Zdenky K. (†41), kterou měl na italské Sardinii zavraždit její bývalý partner Francesco B. D. F. (45). Výsledky pitvy ale vzhledem k okolnostem případu vyšetřovatele nepřekvapily. Maminka dvou dětí zemřela na bodnou ránu do hrudníku.

O tom, že policie má konečně v rukou výsledky pitvy zavražděné jedenačtyřicetileté Zdenky z Čech, informovala ve středu ráno italská média, která se případem intenzivně zabývají. Tak moc smrt ženy Sardinii zasáhla.

Jak píše server Sassari Oggi, soudní lékař určil, že za smrtí Češky stála bodná rána do hrudníku způsobená nožem, což odpovídá i informacím od očitých svědků, kteří viděli, jak Ital napadl nožem Zdenku před kavárnou ve městě Sorso. „Bodná rána vedla hrudní kostí, nůž propíchl ženě levou plíci v důsledku čehož vykrvácela,“ uvedl soudní lékař Salvatore Lorenzoni. Podle něj by Zdenka v případě okamžité lékařské pomoci mohla přežít. Vrah ji ale nechal vykrvácet v bytě známého.

K vraždě došlo během sobotního večera, kdy se Zdenka pohádala se svým bývalým přítelem, který ji údajně bil a měl k ní kvůli násilí zákaz přiblížení. Po slovní přestřelce před kavárnou měl Ital Francesco B. D. F. vzít do ruky nůž a ženu smrtelně pobodat před zraky dvou dcer, kterým je oběma 11 let.

Muž pak Zdenku naložil i s dětmi do auta a odvezl do 30 kilometrů vzdáleného města Ossi, kde ji nechal ležet v domě svého kamaráda a i s dětmi ujel. Mrtvou Zdenku pak našel otec kamaráda. Francesca policie zadržela po pár hodinách i s dětmi, které byly vyděšené, ale naštěstí v pořádku.

Ital je nyní ve vazbě a policie ho viní z vraždy. Případ vyvolal ve městě Sorso velké nepokoje a protesty proti násilí na ženách. Ve středu večer je dokonce naplánovaný smuteční průvod za Zdenku, kterou měli místní velmi rádi. Pietu s pochodněmi zorganizovala škola, kam chodí dcery Češky a tamní farnost. „Byla velmi oblíbená zejména pro svou společenskou povahu, vždy byla připravena prohodit pár slov nebo vtip. Byla to starostlivá žena, jejíž úsměv dodával sílu dcerám, které v současné době navštěvují základní školu,“ popsal Zdenku Pietro Serra ze serveru Sassari Oggi.

yokky ( 19. února 2020 21:12 )

starymlok ( 19. února 2020 17:58 )

A kolik ty??????????

sorgedoktor ( 19. února 2020 15:51 )

Mate perfektni komentar..Kinki kolik jsi ojekla italu..

kinki ( 19. února 2020 15:10 )

Nevie, ale ten na Taliana nevyzera, leda ak na nejakého krizenca.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání