Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie má nové obrněnce: Mají speciální protiminovou ochranu!

Autor: VaB - 
18. února 2020
19:02

Policie má ve své flotile další nová auta. Specializovaná firma jí předala obrněná terénní auta, která mají balistickou a protiminovou ochranu! Vozidlo tak může působit v nebezpečném prostředí. Nechybí samozřejmě ani červenomodré majáky.

Masivní Toyoty Land Cruiser v barevném provedení si od specializované firmy přebrala do svých rukou Policie ČR. Nejde ale o obyčejné toyoty s polepy a majáky. 

„Společnost SVOS, spol. s r.o., zhotovila a předala podle specifických požadavků zákazníka vozidla Toyota LC 200 určená k provozu na běžných komunikacích, ale i na zpevněné a nezpevněné cesty včetně možnosti použití vozidel v nebezpečných oblastech,“ uvádí společnost na svém facebooku.

Mezi specifické úpravy nepochybně patří neobvyklá ochrana. „Úpravy zahrnovaly prvky pasivní i aktivní ochrany s maximální snahou zachovat dobré vlastnosti a vysokou úroveň balistické a protiminové ochrany,“ píše SVOS. Dodávají přitom, že vozidla je možné použít v nebezpečném prostředí a posádka bude v maximálním bezpečí. 

Veškeré bezpečnostní prvky jsou pak ve skrytém provedení. Člověk auto pozná jen díky tradičnímu polepu s nápisy policie a „pomáhat a chránit“. Samozřejmostí jsou i majáky, nově už v červenomodré kombinaci.

Policie nákup potvrdila, konkrétnější být ale nechtěla. „Mohu potvrdit, že pražští policisté mají nově k dispozici dvě terénní vozidla Toyota LC 200, která budou sloužit pro plnění jejich služebních úkolů. Z taktických důvodů nebudeme k vozidlům sdělovat další informace,“ řekl Blesku mluvčí policejního prezídia David Schön. 

ma-o ( 19. února 2020 07:40 )

A jaký je k tomu v naši mírumilovné zemi a Evropě důvod. Opět vyhozené peníze.

zlymikes ( 18. února 2020 19:26 )

A proč Pražáci? To měli dostat na severu,kde je nebezpečné prostředí. V Práglu přejedou tak psí hovínko před marketem,kam jezdí ráno pro sváču.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání