Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zničila manželství Miss Moskvy a sultána záhadná Češka? Diana volala hned po svatbě

Autor: Darina Jíchová - 
19. února 2020
05:02

Ruská televizní stanice První kanál přinesla exkluzivní rozhovor s někdejší Miss Moskva a exmanželkou malajsijského sultána Muhammada V. (50) Oksanou Vojevodinovou (27). Ruská exmodelka a hvězda realitní show promluvila o záhadné Češce, která byla před ní provdaná za asijského šlechtice. Podle Vojevodinové se jednalo o ženu jménem Diana, která měla sultána kontaktovat dva dny po jeho velkolepé svatbě s Ruskou. Telefon ale zvedla Vojevodinová a Češka ji podle jejích slov pořádně seřvala.

Vojevodinovou pro První kanál zpovídala moderátorka, neúspěšná prezidentská kandidátka a údajná kmotřenka prezidenta Vladimira Putina Xenija Sobčaková. Ruska a sultán se seznámili v roce 2017, kdy byl Muhammad současně i malajsijským králem.

Ruska Oksana Vojevodinová, bývalá manželka malajsijského sultána Muhammada V., na svém instagramu sdílela snímky z tajné svatby i moskevského obřadu. Ruska Oksana Vojevodinová, bývalá manželka malajsijského sultána Muhammada V., na svém instagramu sdílela snímky z tajné svatby i moskevského obřadu. | reprofoto/instagram/rihanapetra

Brali se v roce 2018, nejdříve tajně v červnu při muslimském obřadu, podruhé při opulentní svatbě v listopadu toho roku v Moskvě. Snímky ze svatby unikly do tisku a podle Vojevodinové na ně reagovala i sultánova domnělá česká manželka.

Češka vrazila klín mezi novomanžele

Vojevodinová vypověděla, že dva dny po moskevském obřadu zvedla manželův telefon. Byla v šoku, když zjistila, že za jménem „Bob“ se skrývá česká exmanželka. Ruska vysvětlila, že telefon zvedla, protože její muž byl v koupelně. Od Češky to „pěkně schytala“.

„Dva dny po svatbě se všechno změnilo. Manžel byl v koupelně, když zazvonil telefon. Na displeji svítilo jméno Bob, myslela jsem, že to byl jeden z jeho amerických přátel, který volal, aby nám poblahopřál k sňatku, proto jsem telefon zvedla. Představila jsem se a odpovědí mi byl hysterický ženský hlas. Řvala na mě: Já jsem jeho žena a nikdy bych se neodvážila zvednout manželův telefon,“ svěřila se Vojevodinová.

„Představila se mi jako Diana Petra, tedy pod svým muslimským jménem. Řekla to, aby nás rozhádala,“ vysvětlila Ruska. Sama kvůli sultánovi konvertovala k islámu a přijala muslimské jméno Rihana a po sňatku i Muhamadovo rodinné jméno Petra. „Manželovi stejně jako já říkala jeho civilním jménem Faris,“ dodala Vojevodinová.

Diana: Já jsem jeho první žena

„Když Faris vyšel z koupelny, zeptala jsem se ho, co se děje. Vzal si telefon a odešel do jiného pokoje. Když se po chvíli vrátil zpátky, řekl mi, že to byla jeho bývalá manželka, která o mně nevěděla a naštvala se. Vysvětlil mi, že mezi sebou mají nedořešené věci kvůli majetku,“ pokračovala Ruska.

„Faris mi řekl, že jsem jeho jediná manželka, i na našem svatebním certifikátu je uvedeno, že jsem jeho první a jediná manželka,“ zdůraznila Vojevodinová, která rovněž tvrdí, že Češka kontaktovala jejího otce Andreje Gorbatěnka.

„Brali jsme se tajně, nedělali jsme žádné oficiální oznámení, ale vzali jsme se. Tím pádem jsem jeho první žena, brali jsme se v roce 2010 a oni až v roce 2018. Z toho musí být jasné, kdo je jeho první žena,“ napsala rozzuřená Diana Gorbatěnkovi. Podle islámských zákonů musí dát první manželka svolení k tomu, aby si její manžel mohl vzít další ženu.

Osudná moskevská svatba

Vojevodinová tak nabídla jiné vysvětlení pro to, proč se moskevská svatba stala prvním krokem k rozpadu manželství se sultánem. Podle královského paláce však důvodem byly samotné snímky, které unikly do tisku a které zřejmě novinářům poskytla sama Vojevodinová nebo její blízcí. Muhammad po ní podle všeho vyžadoval diskrétnost a ona „zklamala jeho důvěru“.

Oksana Vojevodinová, která se provdala za malajsijského sultána Muhammada V., jenž po jejich svatbě abdikoval, sdílela první snímky ze svatby i fotky novorozeného syna. Oksana Vojevodinová, která se provdala za malajsijského sultána Muhammada V., jenž po jejich svatbě abdikoval, sdílela první snímky ze svatby i fotky novorozeného syna. | reprofoto/instagram/rihanapetra

Malajsijský sultán a tehdy stále ještě král nechal svou těhotnou nevěstu v Moskvě a vrátil se domů. Ostatní sultánové ho donutili k abdikaci, konzervativní Malajsie neunesla minulost sultánovy nové manželky – nevadil jim modeling, ale lascivní scény z reality show, kde ji kamery nachytaly při sexu v přímém přenosu. Muhamadova rodina na něj následně tlačila, aby se s Ruskou rozvedl.

K rozvodu nakonec došlo, a to jen pár týdnů po narození malého Leona Ismaila, o kterém Vojevodinová tvrdí, že je sultánovým synem. Muhammad to popírá a jeho právníci pochyby o otcovství uvedli jako hlavní důvod k rozvodu. Dalším trnem v oku královského paláce je instagram Vojevodinové, kde je Ruska velmi aktivní a sdílí snímky ze sultánova soukromí. Právě na sociálních sítích se poprvé zmínila o sultánově tajemné české manželce.

Sultán: Jsou to lži

„Svými lžemi na sociálních sítích se snaží pošpinit malajsijskou královskou rodinu,“ stojí v oficiálním prohlášení, které pod sultánovým jménem zveřejnil královský palác. Manželství s Vojevodinovou měl rovněž označit za „životní chybu“.

Oficiálně byl Muhammad před Vojevodinovou ženatý jen jednou, a to s Tengku Zubaidah Binti Tengku Nuruddin, která stejně jako on pochází z jednoho z malajsijských královských rodů. Jediné informace známé o druhé české manželce pocházejí od Vojevodinové, která odtajnila, že se pár bral v roce 2010. Češka měla sultána podvést, podle Rusky v době, kdy se provdala za sultána, nebyla ještě oficiálně rozvedená. Jejich vztah měl ale skončit v roce 2015.

Porozvodové vyrovnání

Vojevodinová momentálně svádí se sultánem bitvu o porozvodové vyrovnání, sama si řekla o sídlo v Londýně, luxusní byt v Moskvě nebo 694 tisíc korun jako měsíční výživné. Na to sultán nepřistoupil. Ruska se také snaží prokázat, že její syn je vládcovým potomkem a následníkem trůnu v malajsijském státu Kelantan. Je ochotná podstoupit test otcovství, královský palác však tvrdí, že testy odmítla.

Muhammad exmanželce nabídl 8 milionů korun s podmínkou, že malého Leona vychová jako muslima a ani jeden z nich ho nikdy nekontaktují, což Vojevodinová nepřijala. Podle listu Moskovskij Komsomolets Ruska se synem žije na „bezpečném místě“, protože se bojí o život svůj i dítěte. Svěřila se, že je terčem výhružek. Sobčakové řekla, že se jedná o královské intriky. Rozpovídala se i o sultánově touze po dítěti.

Touha po rodině a potraty

„Byl mezi námi rozdíl 23 let. Řekl mi, že jeho předešlá manželka šla na potrat, stejně jako dívka, se kterou randil na vysoké škole. Když o tom mluvil, měl slzy v očích. Říkal mi, že chce rodinu, zněl tak upřímně, že jsem si byla jistá, že jsem poslední žena v jeho životě,“ sdělila moderátorce.

Sobčakové rovněž ukázala svůj zásnubní prsten, o kterém v předešlých rozhovorech tvrdila, že ho musela prodat, aby mohla zaplatit za lékařskou péči. Moderátorka si do studia pozvala také právníky Vojevodinové, kteří potvrdili, že Rusce může hrozit nebezpečí. Sobčaková příběh ruské exmodelky přirovnala k epizodě historické telenovely „Velkolepé století“ a devítiměsíčního syna nazvala „ruským králem Malajsie“.

sigmae ( 19. února 2020 21:22 )

miky70 ( 19. února 2020 20:27 )

Chlapeček tatínka nezapře. Je tam podoba v očích.

beavis1 ( 19. února 2020 09:51 )

Zlatokopky se servaly o opici s naditým kontem....

Zobrazit celou diskusi