Společně s Jiřím Lábusem byli na Českého lva za nejlepší herecký výkon ve filmu Vlastníci nominováni Dagmar Havlová a Tereza Ramba. Snímek Jiřího Havelky měl šanci získat rekordních dvanáct křišťálových sošek, a to mj. jako nejlepší film, za režii či za scénář. Proměnil za scénář, výkon Ramby a Kláry Melíškové za roli vedlejší.

Pro Lábuse by bývalo vítězství znamenalo, že mu ke lvům za vedlejší role ve filmech Amerika a Klauni přibude třetí.

Kromě těchto snímků herec zazářil v trilogii Zdeňka Trošky Slunce, seno…, v dramatu Václav nebo v pohádkách Nesmrtelná teta, Lotrando a Zubejda či Tajemství staré bambitky.

Televizi Lábus ovládl coby druhojakostní čaroděj Rumburak v pohádkovém seriálu Arabela. S Oldřichem Kaiserem vytvořil nerozlučnou a nezapomenutelnou dvojku v komediálních pořadech Možná přijde i kouzelník, Zeměkoule nebo Ruská ruleta. Společně oživili rozhlasovou Rodinku Tlučhořovic.

S Petrem Čtvrtníčkem Lábus vytvořil jedinečnou hru Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, která vychází z policejních odposlechů fotbalových korupčníků. Nezapomenutelná je též jeho Marge ze Simpsonových, jíž propůjčil svůj hlas, stejně jako plyšovému Jů z pořadu Studio Kamarád.

Fotogalerie
13 fotografií