Spotify Kids nabízí obsah vybíraný přímo pro děti tak, aby neobsahoval nevhodné texty apod. Aplikace má i jednodušší rozhraní a je kompletně bez reklam.

Dětská verze Spotify funguje poměrně jednoduše – vašemu dítěti nainstalujete speciální Spotify Kids, které má upravené rozhraní i nabídku. Aplikace samotná je dostupná zdarma a bez reklam, pro její fungování je ale potřeba mít klasické rodinné předplatné Spotify. Veškerá data dítěte jsou pak dle společnosti kompletně šifrovaná a jediným předaným údajem je jméno či přezdívka.

TIP: Spotify se snaží být virální, vytvoří playlist i pro zvířecí mazlíčky. Na výběr je pes, kočka, papoušek, křeček a leguán

Služba je oddělená od klasické verze, nelze sem tedy přenést jakýkoliv playlist či celou knihovnu. zato jsou tu ale v nabídce ručně vytvářené playlisty a rádia. Veškerý obsah je navíc schvalován tak, aby byl opravdu vhodný pro děti. S tím souvisí i hlavní výhoda a zároveň nevýhoda aplikace. Na běžném Spotify máte k dispozici na 30 milionů skladeb, zde přibližně 6 tisíc.

Celé rozhraní je zaoblené a velmi barevné. Děti zde mohou jednotlivým skladbám dávat srdíčka a tím si je uložit i pro offline poslech. Starší získají i nejrůznější popové žebříčky a interprety, zde ale nefigurují všechny skladby. Zároveň rodiče nemají možnost povolit některá alba či písničky ručně – vše řídí centrálně Spotify.

Největším omezením prozatím zůstává dostupnost. Aplikace se nyní dostala z Irska i do Austrálie a Velké Británie, další rozšíření by ale mohlo přijít brzy.