Neskutečná drzost pouličního „prodavače” kradených věci nezná mezí. Nakradl parfémy a chtěl je udat i se zlatýma hodinkama za 1500 korun. Vyhlídl si svého potenciálního zákazníka a začal mu svůj lup nabízet. Muž byl naštěstí chytrý a možná i obeznámený s praktikami podobných pochybných týpků a parfémy ani hodinky nechtěl

„Když neuspěl, tak začal po poškozeném požadovat vydání peněz, jinak ho zbije,” uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Poškozený mu proto ve strachu vydal dva tisíce korun, lupič mu poděkoval a odešel. Vystrašený muž se nehodlal prát a raději mu ve strachu peníze vydal. Dal mu ale o pětistovku víc a lupič celý lup vesele sbalil, poděkoval a odešel. Policie po zloději pátrá, za trestný čin loupež mu hrozí až 10 let v base. Pátra ale také po dvojici mužů na fotografiích. 

„V souvislosti s tímto případem hledáme dva muže zachycené na fotografiích a videu. Muži by mohli mít k případu informace a kriminalisté je chtějí vyslechnout. Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,” doplnil Daněk.