Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úplavice v Ústí nad Labem! Tamní ghetto hlásí už 6 případů

Autor: miv - 
15. února 2020
19:44

Už 6 obyvatel ústecké čtvrti Předlice má úplavici. Potvrdili to hygienici, kteří okamžitě nařídili vyšetření všech žáků z místní základní školy i předškoláků. Výsledky zatím nejsou známy.

„Mám strach, dcera tam chodí a co když jí tam nakazí? Přemýšlím, že ji nechám doma,“ svěřila Blesku místní obyvatelka Sylvie Tokárová (24). První případ nemoci tu zaznamenali ještě před Novým rokem, pak dva v minulém týdnu.

„Další tři přibyli tento týden. Všechny děti se musely dostavit k lékaři a nechat se vyšetřit,“ sdělila ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Olga Štorkánová. Podle ní sem místní zavlekli průjmové onemocnění patrně ze Slovenska.

Spolu se svými kolegy následně poučili Předličany, jak se mají při výskytu úplavice chovat. „Seznámili jsme je se základními pravidly osobní hygieny, které by měly zabránit dalšímu šíření nemoci,“ uzavřela Štorkánová.

jezidedek ( 17. února 2020 13:44 )

jedině tvrdá nekopromisní převýchova!! v6 budíček dukladná hygiena,práce tvrdá od 6,30 do 17!!večer tvrdá hygiena k večeři debata jak má vypadat slušný,pracovitý človšk!!Děti to samé tvrdá výchova.

Mirek Havlík ( 16. února 2020 12:24 )

Jsem zvědavý jak dlouho bude kde kdo podstrkovat jak se lidé žijící v těchto lokalitách musí pohybovat v ulicích plných odpadu a potkanů jak kočka velkých, jak mají hnusné podmínky, jací jsou to chudáci. Nejsou. Prostě jen si ten bordel dělají sami a v něm si libují. To za mají k čistotě přístup jako troglodite je zase jejich volba. A město opakovaně ten chliv uklízí posílá deratizatory, pokouší se vyhubit svaby a štěnice. A výsledek? Za 1/2 roku jako před úklidem. Nějak mi připadá, že Slováci to mají jasné, tito lidé mají své vesnice kde s cvachtaji ve svých vykalech, prehrabuji svuj humus co vyprodukuji a vybydliji jen to co si postavili z palet a nakradeneho meterialu. Howgh

Desterz ( 16. února 2020 08:07 )

"Seznámili jsme je se základními pravidly osobní hygieny..." tato jediná věta říká vše.

buban ( 15. února 2020 21:41 )

Zajímavé,jak se zde ztrácí diskusní příspěvky. No nic no, platit tuto, zatím ještě priviegovanou menšinu, budeme my, pracující většina. Je otázka, jak dlouho to bude trvat, než nás ta menšina přeroste.

buban ( 15. února 2020 21:02 )

Jo, oni za to nemohou, za to vlastně může ta, zatím ještě
většinová společnost, která je źiví, a kterou tito pa.ra.zi.ti velmi rádi zneužívají.

Zobrazit celou diskusi