„Smutné výročí. Před třemi lety zemřel náš kolega Honza Odermatt při požáru lakovny. U případu jsme zasahovali spolu se středočeskými hasiči,” uvedli hasiči na twitteru. K požáru se 14. února 2017 sjelo přes 40 jednotek hasičů, aby všechny společně mocný živel zkrotily.

To se po několika dlouhých hodinách opravdu podařilo. Skvěle odvedenou práci ale bohužel společně neoslavili. Při hašení požáru totiž ztratili jednoho ze svých řad. „I přes okamžitě poskytnutou předlékařskou pomoc na místě zásahu a následnou hospitalizaci na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kladenské nemocnice, vážnému zranění podlehl,“ informovala Blesk.cz mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Honza zemřel pouhých několik dní po svých 45. narozeninách. Hasičem podle informací jeho kolegů chtěl přitom být už od mládí a ke sboru nastoupil už ve 21 letech. „Jan Odermatt nastoupil k pražskému sboru 13. 12. 1993 jako hasič. Celou dobu sloužil na hasičské stanici Radotín ve směně B. Po absolvování specializačních kurzů se stal technikem chemické služby. Byl zkušeným hasičem, pracoval samostatně, ale zároveň uměl podpořit týmovou práci celé jednotky,“ uvedli hasiči.

Fotogalerie
23 fotografií