Manželé Jurinovi, kteří loni oslavili perlovou svatbu, bydlí 30 km za Prahou. „Je pravda, že ne vždy mám chuť trmácet se do centra, a tak se s manželem a přáteli zaměřujeme jen na setkání, která jsou nám blízká,“ svěřila Aha! bývalá moderátorka, kterou jsme zastihli na křtu knihy Jana Bauera (74) Kdo zradil krále.

Chrání si soukromí

„Stejně jako dřív platí, že si chráním své soukromí, nejsem zrovna večírkový typ. Ale tentokrát jsem udělala výjimku, protože Honzu, který se vyzná v české historii, velmi obdivuji a myslím, že je nejproduktivnějším současným autorem,“ prozradila Jurinová.

Školí moderátory

Po odchodu z Novy, kde v letech 1995 až 1999 moderovala Televizní noviny se Zbyňkem Merunkou (69), působila 11 let jako tisková mluvčí motolské nemocnice, a poté byla dokonce dva roky starostkou města Sadská. A nezahálí ani dnes. „Dala jsem dohromady všechno, co jsem v pracovním prostředí prožila, a vyučuji mediální komunikaci na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. A ozývají se mi i současní a začínající moderátoři, kteří se chtějí zdokonalit. Zkrátka předávám to, co mě naučil život, a přestože toho mám hodně, moc mě to baví,“ konstatovala.

Hádají se jako psi

A pochopitelně nezanedbává ani svého muže, který je nyní v důchodu, ale předtím působil jako poradce na ministerstvu pro místní rozvoj. „Teď budeme mít třicáté první výročí od seznámení, a i když počáteční zamilovanost vyprchá, tak ten vztah pak nabírá jinou kvalitu a je to o tom, že pak jeden bez druhého nemůže být,“ prozradil Aha! Václav, který se s Evou oženil pouhý půlrok po seznámení. „To víte, že se hádáme kolikrát jako psi. Ale to je normální. Podle mě neexistuje manželství bez hádek,“ dodala Jurinová se smíchem.

Promlouvá v metru

Jurinová je rovněž známá jako hlasatelka na lince B pražského metra, kde namluvila veškerá hlášení.

VIDEO: Co dnes dělá Eva Jurinová? Pořád se vídá s Merunkou!

Video
Video se připravuje ...

Co dnes dělá Eva Jurinová? Pořád se vídá s Merunkou! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
42 fotografií