„Těšili jsme se se synem. On je velký fanoušek Zimmerovy hudby. Pořídili jsme za pět tisíc lístky, ale najednou kluk zjistil, že jeho hvězda nepřijede,“ svěřila se Blesk.cz Brňanka Renata Bernardi.

Promotér show se postavil k patálii čelem. „Je nám to líto. Paní by mohla lístek vrátit,“ naznačila řešení mluvčí společnosti JVS Group Květa Havelková. Dodala, že firma od počátku avizovala, že celou show Zimmer sám připravil, pozval umělce, ale nebude dirigovat. „Proto jsme na plakátech nepoužívali ani jeho podobiznu,“ uvedla.

Těšení na koncert nakonec rodinu z Brna přešlo. „Syn se naštval a lístky jsme prodali. Už z principu,“ dodala k lapálii žena s tím, že je zvědavá, kolik lidí dnes bude svou hvězdu na pódiu v Brně vyhlížet marně.

Brno má, holt, smůlu. Hans Zimmer vystoupí osobně v Česku až příští rok, 13. února 2021, při rockové show v O2 Areně v Praze.

Kdo je Hans Zimmer?

Německý muzikant začínal kariéru hraním na klávesy a syntetizátory v kapelách Ultravox a The Buggles, se kterou se zapsal poprvé do historie nesmrtelným hitem Video Killed the Radio Star. Zásadním průlomem jeho kariéry se stal rok 1988, v němž napsal hudbu k filmu Rain Man. Za toto dílo byl nominován na Oscara a odstaroval tak svou světovou slávu.

Piráti z Karibiku i Lví král

Mezi účinkujícími, které Hans Zimmer osobně vybral, jsou Lisa Gerrard, jejíž mystický hlas diváci znají z filmu Gladiátor, violoncellistka Tina Guo a její nádherná sóla ve skladbách k filmům Počátek, Lví Král nebo Wonder Women, či Pedro Eustache, jehož brilantní flétna zní ve filmech Piráti z Karibiku a Kung Fu Panda. Zazní i Zimmerovy skladby z filmů Poslední samuraj, Temný rytíř, Pearl Harbor, Počátek nebo Interstelar.

Halu v Brně nevyprodal hokej, ale symfonie!

Světové koncertní turné „The World of Hans Zimmer - Symphony Celebration“, které poprvé v historii zavítá do Brna, je ukázkou toho nejlepšího od Hanse Zimmera. Držitel Oscara, Grammy i Zlatého globu je dramaturgem a hudebním režisérem celé show. Dirigentskou taktovku Hans Zimmer ale svěřil spolupracovníkovi Gavinu Greenawayovi. Symfonický orchestr pod jeho vedením představí filmové skladby speciálně upravené pro velký symfonický orchestr.

VIDEO: Hans Zimmer s hudebníky při hraní písně z filmu Gladiátor na pražském koncertě.

Video
Video se připravuje ...

Hans Zimmer s hudebníky při hraní písně z filmu Gladiátor Daniel Vitouš