Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (1) vezli z Prahy po operaci nádoru na mozku bez lékaře! Riskovali její život, zlobí se matka

Autor: shp - 
13. února 2020
16:28

Vyděšená maminka Laura Pisarčíková (27) ze Slovenska prožila dlouhé hodiny strachu a obav, které nastaly po náročné operaci její dcerky Lianky (1). Tu na doporučení podstoupila v Praze. Po zákroku byla převezena domů do Banské Bystrice sanitkou, ve které byl přítomen jenom zdravotník, i když tam měl být doktor.

Rozhořčená Laura už nyní ví, kdo pochybil. Pražská nemocnice v Motole nejdříve napsala, že transport zabezpečila zdravotní pojišťovna a že za něj nese odpovědnost právě ona. Jenže pojišťovna Dôvera tvrdí něco jiného. „Žádost nemocnice o převoz jsme schválili v souladu s požadavky, tedy i s doprovodem zdravotníka,“ prozradil webu Pluska.sk její mluvčí Matúš Štepiansky.

Nemocnice se opravila

Nemocnice pak vzápětí opravila svou reakci s tím, že přepravu objednala jinak. „Byl vyžádaný zdravotník schopný manipulace s vnitřní komorovou drenáží. Doprovod lékaře nebyl požadovaný,“ přiznal Motol. Dodal, že matce děvčátka se písemně omluvila nemocniční ombudsmanka Vladimíra Dvořáková. Přidala ale také prý i překvapivou výtku.

Prý kdyby si před odjezdem vyžádala Laura rozhovor s vedoucím lékařem jednotky intenzivní péče, mohlo být „nedorozumění vyjasněno.“ Matka to však nehodlá být jen tak. „Riskovali dceřin život. Jsem rozhodnutá na nemocnici podat stížnost na český úřad pro dohled nad zdravotní péčí,“ nechala se slyšet rozzlobená maminka. O zdraví a bezpečnost Lianky měla celou cestu strach.

Doporučili jim operaci v zahraničí

Děvčátko muselo být nutně operováno v Praze, protože mělo osmicentimetrový nádor na mozku. Původně měla Lianka podstoupil zákrok v Banské Bystrici. Bylo jim však doporučeno, ať raději vyhledají pomoc v zahraničí. Rodiče si proto vybrali nemocnici v Motole. Nakonec toho litovali.

bobou ( 14. února 2020 11:11 )

A o tom to celé je. Já v Motole pracuji, takže vím moc dobře, jak byla holčička přivezena i odvezena. Maminka se zdála před transportem domů v pohodě. Proto nyní vůbec nechápu celou její reakci.
A když si pořádně prohlédnete fotogalerii o transportu vrtulníkem tam i zmínka je!!! Tady to je celé z mého pohledu novinářská kachna!!! Je to o to smutnější, že k těmto nepravdivým článkům zneužívají nemocné děti!!!

Loanna Sattler ( 14. února 2020 10:21 )

No já čtu v článku úplně něco jiného. A sice že byla převezena sanitkou po operaci z Mitola domů na Slovensko.

Loanna Sattler ( 14. února 2020 10:13 )

Přesně tak, byla bych ráda, že mi zachránili dítě, to je priorita. Jsem šťastná, že žiji v Evropě, kde máme zdravotní péči na úrovni.Pokud už dovolili převoz nastálo domů k rodičům, muselo byt dítě stabilizované, nikdo by si nelajznul převážet batole takovou dálku, pokud by to zdravotní stav neumožňoval nebo pokud by byly pochyby o jeho zdravotním stavu. Pokud by se nedejbože něco přihodilo v sanitce,i lékař by potřeboval potřebné vybavení. S vybavením v sanitce umí nakládat i zdravotník, není to žádný amatér. A nejsem si vědoma, že disponujeme takovým kvantem lékařů,kteří mohou jezdit po republice dělat dohled do sanitek. Potřebujeme je v nemocnici. Paní ať poděkuje lékařům za operaci dcerušky a osudu za to, že šťastně dojeli domů a ne

bobou ( 14. února 2020 10:13 )

Prosím, co to zde píšete za nesmyslné věci?
Tu holčičku z Motolské nemocnice transportoval vrtulník a ne sanitka!!! Nebo si opravdu myslíte, že by někdo z lékařů dovolil po tak náročné operaci transport sanitkou na takovou vzdálenost? Otázka je zda měl být při transportu přítomen i lékař. Ale vzhledem k tomu, že jí lékaři transport vrtulníkem povolili, nebyla přítomnost lékaře nutná!!! V sanitce byla opravdu převezena, ale opačným směrem ze Slovenska do Motola!!!
Přeji holčičce plné uzdravení.

dostojevskij ( 14. února 2020 10:10 )

Přeji holčičce hodně zdraví. Na JIP musí ležet děti a dorost i po drobném zákroku, jelikož jim není 18 let. Nikdy nevíte..... Přeji krásné mamince hodně krásných chvil s děvčátkem. A velký obdiv a poklona lékařům!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání