Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík se zabil na Filipínách na nelegálně pronajatém skútru: Půjčovna chce po rodině peníze!

Autor: jžk - 
14. února 2020
20:00

Obrovská tragédie potkala rodinu 20letého Jacka Whitelawa z Velké Británie. Mladík začátkem února zahynul na Filipínách poté, co na vypůjčeném skútru naboural do stromu. Zdrcení příbuzní ještě ani nestačili milovaného Jacka pohřbít, když jim půjčovna poslala žádost o zaplacení poškozeného vozidla!

Tragická nehoda se stala v pondělí 3. února na filipínském ostrově Siargao, kde mladík trávil dovolenou. Jack ztratil kontrolu nad řízením na neosvětlené silnici, sjel z ní a narazil do stromu, ze kterého trčely tlusté zrezivělé hřebíky.

Skútr, na který ani neměl řidičák, si půjčil v hotelové autopůjčovně. Jeho táta Paul Whitelaw (57) je vzteky bez sebe. Nejenže mu nezodpovědnost zaměstnanců hostelu Lukay Resort zabila syna, ještě po něm chtěli zaplatit za rozbitý skútr.

Jack totiž neměl k řízení mopedu řidičský průkaz. „Na Filipínách musíte mít řidičák, abyste mohli řídit skútr. Můj syn ho neměl. Nenáviděl testy všeho druhu, a tak si nikdy průkaz neudělal,“ napsal na facebook rozhořčený pan Whitelaw. Podle něj bylo příliš nezodpovědné půjčit moped v období dešťů někomu, kdo neměl žádné zkušenosti s jeho řízením. Firma se navíc ve smlouvě vzdala zodpovědnosti za případné nehody a uvedla, že v takových případech škodu proplatí nájemce.

Mladík dle slov rodiny žil přítomným okamžikem, a tak smlouvu bezmyšlenkovitě podepsal. Po slovní potyčce, kdy hostelu pan Whitelaw pohrozil právníky, se rodině zaměstnanci půjčovny omluvili. „Je velmi těžké s tím žít, i když jsme neudělali nic nezákonného. Cítíme se ale za Vašeho syna odpovědní. Omlouváme se, že jsme Vás kontaktovali, ale jednali jsme tak na radu policie. Je nám líto, pokud došlo k nedorozumění,“ stálo ve zprávě.

Smrt mladičkého Jacka zasáhla celou jeho rodinu a spoustu přátel, které dobrosrdečný mladý muž měl. „Jack navždy zůstane v našich vzpomínkách jako chlapec, který nikdy nevyroste, stejně jako Petr Pan. Každý den se snažil všem vykouzlit úsměv na tváři," vzpomíná na facebooku jeho otec. „Říkala jsem ti to každý den, ale podle mě jsi nikdy nepochopil, jak moc tě miluji. Mám takové štěstí, že jsem mohla být tvá velká sestra," napsala k fotografiím z dětství Molly Whitelaw.

lunatic ( 15. února 2020 08:34 )

Dotyčný mladý muž žil okamžikem - cituji jeho otce ... a tomu i odpovídal jeho takřka okamžitý konec,takže v podstatě zůstal věrný své životní filozofii ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání