Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kubu (12) roky týrala vlastní matka: Chlapec si musel pomoc najít sám

Kubu (12) týrala vlastní matka: Chlapec si dokázal pomoci sám (ilustrační foto)
Kubu (12) týrala vlastní matka: Chlapec si dokázal pomoci sám (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: rc - 
12. února 2020
18:45

Dvanáctiletého Kubu dlouhodobě týrala vlastní máma, která napadala i jeho otce. Ten se proto rodinu rozhodl opustit a malý chlapec zůstal s matkou zcela sám. Stranil se kamarádů a nevěděl, na koho se obrátit. Kubovi nakonec pomohli pracovníci Linky bezpečí, když mu poslali odkaz na Mapu ohroženého dítěte. Chlapec díky ní našel bezpečné zázemí v domě pro ohrožené děti.

Malý Kuba dlouhé roky čelil psychickému i fyzickému týrání. Dvanáctiletého chlapce týrala vlastní matka. Útočila i na Kubova tátu, který se nakonec rozhodl rodinu opustit a žít jinde.

„Kuba byl dlouhé roky u konfliktů mezi rodiči. Šlo o hádky i fyzické potyčky. Otec po několika letech od rodiny odešel, žil jinde, s Kubou byl v pravidelném kontaktu. Při setkání s matkou byl otec opakovaně fyzicky napadán,“ uvedla Karolína Balcarová, vedoucí Domu Přemysla Pittra, pro deník Právo. 

Chlapcova situace se zlepšila, až když se jednoho dne obrátil na Linku bezpečí. „Když už byl ze všeho vyčerpaný, dostal se ke kontaktu na Linku bezpečí. Jednou v noci tam zavolal, všechno jim řekl. Kromě toho, že se dozvěděl, že to, co zažívá, se dít nesmí, dodali mu odvahu a odkaz na Mapu ohroženého dítěte,“ popsala Balcarová.

Na mapě pak Kuba našel Dům Přemysla Pittra, který nabízí útočiště pro děti v tíživé životní situaci. Dítě může v domě zůstat až tři měsíce, dokud se jeho situace nevyřeší. Po tu dobu je mu poskytnuta profesionální pomoc a zázemí.

Kuba do Domu Přemysla Pittra na Praze 6 zamířil rovnou ze školy s taškou na zádech. V tu chvíli se jeho život razantně změnil. Kubu dostal do péče jeho otec v rámci předběžného opatření a matka je trestně stíhaná pro týrání.

starymlok ( 12. února 2020 21:15 )

Jsi tak blb-bá?Protože se neumí bránit,Už tě naklonovali a máš jméno Zora

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání