Jedná se o naprostý unikát v rámci celé Evropy. Podobné atrakce jsou nejblíže na Kanárských ostrovech a pak až v texaském Galvestonu v USA,“ uvedl ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Rekreanti se mohou těšit na 242 metrů dlouhou jízdu. „V pěti úsecích návštěvníci pojedou nahoru. Celkové převýšení bude díky tomu 17 metrů,“ dodal šéf marketingu Tomáš Svoboda.

Start v 11 metrech

Nástup do toboganu bude v 11 metrech. „Návštěvníci na něm pojedou ve dvoumístných raftech. Před jízdou tobogan každou posádku zváží, aby určil potřebné množství vody. Je to z důvodu bezpečnosti i šetření vodou,“ vysvětlil Pavlacký.

Video
Video se připravuje ...

V Pasohlávkách vzniká tobogan, na kterém pojedou lidé jak na horské dráze. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Jednotlivé komponenty byly vyrobeny v Kanadě. Stály 40 milionů korun. Další desítky milionů korun stojí potřebné zázemí. Tobogan začal akvapark stavět v srpnu 2019.

V červnu letošního roku ho dokončíme a ve stejném měsíci zahájíme už i jeho ostrý provoz. Jízda by měla trvat přibližně minutu a kapacita toboganu je 250 lidí za hodinu,“ dodal Svoboda.

Celkové náklady akvapark vyčíslil na cca 400 milionů korun. Zvýšení vstupného zatím neplánuje. V plánu je i nové parkoviště. Akvapark chce po získání stavebního povolení postavit parkovací dům pro 900 aut.

Nejdelší tobogan v České republice je v Aquapalace Praha, který měří včetně divoké řeky 250 metrů. Druhý je na koupališti v Sokolově a měří 196 metrů.

Fotogalerie
23 fotografií