Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Melania Trumpová vynesla modely za miliony korun. Kdo to první dámě zaplatil?

Autor: Darina Jíchová - 
12. února 2020
19:05

Jestli je něco, v čem první dáma USA Melania Trumpová (49) nechybuje, pak je to její vytříbený módní vkus. Jen zřídkakdy slovinská exmodelka sáhne vedle. Preferuje šaty, vypasované kabáty a vysoké podpatky, většina jejích kousků pochází od vyhlášených světových návrhářů. Americké daňové poplatníky zajímá, kdo tohle všechno platí. Modely, které Trumpová předvedla v roce 2019, vyšly totiž na více než pět milionů korun, uvedl deník Daily Express.

Američané mohou být v klidu, peníze za oblečení jdou z osobních zdrojů Trumpové. Její majetek je odhadován na 1,1 miliardy korun, jmění nashromáždila nejen díky modelingu, ale i díky svému podnikání. To, že si oblečení platí sama, potvrdila sama Trumpová i její někdejší tisková mluvčí Stephanie Grishamová.

První dáma USA Melania Trumpová je milovnicí podpatků. První dáma USA Melania Trumpová je milovnicí podpatků. | Instagram Melania Trumpové

Suma pěti milionů, které první dáma dala za oblečení, není finální. Mnoho kousků se novinářům a módním kritikům nepodařilo identifikovat, tudíž nebyly započítány do celkové částky. Trumpová stejně jako další slavné ženy recykluje své oblečení, hlavně boty, rozhodně ji tak lze v jednom modelu spatřit více než jednou.

Za šaty dává statisíce

Také rok 2020 začala ve značkovém oblečení, mezi nejvýraznější kusy patří metalický tmavomodrý kabát od Marca Jacobse, za který Trumpová dala nejméně osm tisíc korun, a doplnila jej o černé semišové kozačky od Prady. Za ty se první dáma „praštila přes kapsu“, boty s vysokými jehlami stojí téměř 28 tisíc korun. A letos zatím nejdražšími šaty, které oblékla, je její zlatočerná novoroční róba z módního domu Givenchy, ta ji vyšla na 108 tisíc korun.

Je pravděpodobné, že Trumpová využívá „slevy pro celebrity“, jak to dělaly i její předchůdkyně. Řada návrhářů a designerů jí své oblečení prodává za symbolickou cenu, vydělávají především na tom, že první dáma vynese jejich model do společnosti, čímž na jejich značku upoutá pozornost a zvýší jim tržbu. Některé první dámy v minulosti dokonce od některých návrhářů šaty dostávaly zadarmo.

Návrháři Trumpovou nechtěli oblékat

Melania měla na začátku prezidentury svého manžela Donalda Trumpa s určitými designery problém, nechtěli ji oblékat. Tým Trumpové sdělil tisku, že první dáma proto většinou nakupuje na internetu.

Dobrá přítelkyně Trumpové a rovněž jedna z nejsledovanějších žen na světě, první dáma Francie Brigitte Macronová (66), většinou obléká a obouvá francouzskou značku Louis Vuitton. Francouzka si oblečení nekupuje, ale půjčuje. Jak sdělili její lidé a potvrdil módní dům, pronajaté kousky vždy včas zase vrátí.

pajato73 ( 13. února 2020 14:03 )

nahodou, ma moc dobry vkus... a Makronka taky... jsou to opravdove damy

Tara-Tara ( 12. února 2020 19:33 )

boze, vy mate v tom plátku starosti...asi ji to zaplati jeji manzel, kdyz obdrzí soc.davky, nee ????

Zobrazit celou diskusi