Řidič srazil čtyři lidi ve Švehlově ulici u zastávky Hostivařská v momentě, kdy přecházeli přes přechod. Náraz byl tak prudký, že lidi odmrštil do vzdálenosti několika metrů. Dva zemřeli na místě, dvě starší ženy záchranáři převezli do nemocnice. Řidič na místě utrpěl akutní stresovou reakci a také putoval do nemocnice.

Kriminalisté teď ukončili vyšetřování, 68letého muže, který seděl za volantem šedého vozu, navrhli obžalovat z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „Podle závěrů kriminalistů řidič osobního automobilu hrubě porušil zákon o bezpečnosti dopravy, čímž způsobil smrt a těžkou újmu na zdraví,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Záběry z kamer zveřejněné několik dní poté, co se nehoda stala, potvrdily, že řidič na přechod vjel v době, kdy měl na semaforech červenou. Na místě v prvních chvílích pomáhali kolemjdoucí. „Na silnici byli rozházení lidé, takže jsem vjel do protisměru a vybral jsem si paní a začal jsem ji resuscitovat,“ popsal tehdy 28letý muž okamžiky hrůzy serveru Novinky.cz. „Resuscitovali jsme tak dlouho, než přijely první záchranné složky a ženu si převzaly do své péče,“ dodal.

Fotogalerie
20 fotografií