Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě opařené děti během jednoho dne: Vrtulník je musel převézt do Prahy!

Autor: VaB - 
12. února 2020
13:29

Dva strašlivé případy, při kterých se zranily dvě děti! V úterý dopoledne se opařilo malé dítě na Chrudimsku, večer pak v Chomutově. Obě děti transportovaly vrtulníky do nemocnice na Vinohradech.

Záchranná služba Pardubického kraje vyjížděla v úterý dopoledne kolem desáté hodiny k opařenému dítěti na Chrudimsko. Společně s nimi vzlétl i záchranářský vrtulník. „Dítě se opařilo na horní a dolní polovině těla a po zaléčení a stabilizaci stavu bylo ve spolupráci s leteckou záchrannou službou Hradec Králové transportováno do FN Královské Vinohrady,“ uvedli záchranáři. 

„Hlídky policie vyjely na místo. Nyní zjišťujeme a prověřujeme příčinu a míru zavinění,“ řekla Blesku mluvčí policie Eva Maturová. 

Podle zdroje Blesku se dítě opařilo pravděpodobně čajem, vodou či jinou horkou tekutinou. Věkem prý nebylo starší než jeden rok. Mluvčí vinohradské nemocnice Tereza Romanová Blesku potvrdila, že nezletilého pacienta přijali. 

Vrtulník letěl i pro druhé opařené dítě

O několik hodin později došlo k podobnému případu v jiném kraji. Ústečtí záchranáři museli vyjet do Chomutova k dalšímu nezletilému pacientovi. I v tomto případě se opařilo malé dítě. „Mohu tuto událost v Chomutově potvrdit. Vzhledem k věku dítěte nebudeme specifikovat vážná zranění, která utrpělo,“ uvedl pro Blesk mluvčí záchranářů Prokop Voleník. 

Podle informací Blesku došlo k incidentu kolem půl sedmé večer, vzhledem k závažnosti poranění si záchranáři na místo vyžádali pražský záchranářský vrtulník. Ten dítě z Chomutova transportoval do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na specializované centrum popálenin.

„Můžeme potvrdit, že policisté vyjížděli na chomutovské sídliště do panelového domu. Došlo zde k opaření nezletilého dítěte,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Dodala, že se případem policie zabývá, vzhledem k věku ale nebudou poskytovat bližší informace. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání