Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máma zavražděného boxera Petra (†45): Setkání s manželkou, která ho prý bodla do srdce

Autor: shp - 
12. února 2020
15:22

Loni došlo ve slovenském Zemplíně k obzvlášť brutální vraždě. Obětí se stal překvapivě známý a oblíbený boxer Peter Kosár (†45), po němž smutní nejenom syn Matěj (10), ale i nešťastná maminka Jana (69). Ta se nyní poprvé v soudní síni setkala s ženou, která je obviněna ze sportovcovy smrti – Petrovou manželkou.

Z vraždy obžalovaná Zuzana (44) se po sedmi měsících od krvavého skutku konečně postavila před košický okresní soud. Na projednávání přišla i zdrcená Jana, která se jen velmi těžko dokázala své snaše dívat do očí. Hned na začátku stání se obhajoba snažila docílit toho, aby byla Zuzana stíhána na svobodě.

Obhájce: Nepokoušela se utéct

Nepokoušela se utéct ani před svým zadržením, mohla to udělat hned po údajném skutku,“ odůvodňoval podle Nového Času žádost Zuzanin advokát s tím, že je jeho klientka v invalidním důchodu. Prokurátor namítal tím, že Zuzana je i přes zdravotní obtíže aktivní řidičkou a že spáchání skutku dostatečně popisuje obžaloba.

Soud se nakonec rozhodl, že Zuzana předběžně na svobodu nepůjde. V procesu plánuje vyslechnout 15 svědků a 5 znalců. Zuzana v síni vystupovala sebevědomě. Dohodu o vině a trestu odmítla. Slovenský list uvedl, že se Zuzana s Janou na sebe dívaly jen zřídka. Jejich pohledy se ale nestřetly. Napětí bylo u soudu tak husté, že by se dalo krájet.

Chladné vystupování

Její vystupování bylo sebejisté, jako kdyby byla právnička a věřila, že vyhraje. Šel z ní takový chlad. Doteď jsem k ní cítila lítost. Čekala jsem od ní alespoň trochu skromnosti a pokory,“ zhodnotila Jana vystoupení své snachy u soudu. Vyjádřila také obavy, aby se z vraždy obžalovaná nedostala ven z vazby. Strach má i kvůli vnoučkovi.

Bála bych se o Matěje i sebe, kdyby se dostala ven. Nevíme, čeho by ještě byla schopná,“ řekla. Od Zuzany jí přišel z vazby dopis. „Psala mi, že mě udá za krádež její věci. Z Péťova bytu jsem pro Matěje sebrala polštáře a deky. Jejich televizor je u nás doma, kde žijeme i s vnoučkem Matějem. Je odložený a Zuzanina rodina si ho může kdykoliv vzít,“ uvedla Jana.

Jak se má syn, obviněnou nezajímalo

Dodala také, že Zuzanu vůbec nezajímalo, jak se má její vlastní syn. Podle obžaloby bodla žena svého manžela, který se s ní rozváděl, nožem do srdce a zamkla ho v bytě. Zraněný Peter si ještě zavolal pomoc a označil ji za útočnici. Později zraněním podlehl. Policisté našli Zuzanu později opilou na hrobě svého otce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání