Novácké gastronomické show Přemek Forejt společně s neméně zdatnými šéfkuchaři Radkem Kašpárkem (37) a Janem Punčochářem (40) velel již v třetí řadě MasterChefa vysílané od ledna do června 2019, stejně jako v jejím čtvrtém pokračování. To televize do svého vysílání nasadila počátkem letošního února.

Je až k nevíře, že Přemka Forejta, který nyní patří k hvězdným kulinářským mistrům, vaření zprvu vůbec nebavilo. O své budoucí profesi měl totiž jako malý úplně jiné představy – chtěl být hercem.

Šéfkuchařem už ve třiceti

Po vyučení kuchařem mu rodiče domluvili práci v restauraci U Kastelána v Brně, odkud se rozjel sbírat zkušenosti do anglických michelinských podniků. V roce 2015, tedy v pouhých třiceti letech, se stal šéfkuchařem vyhlášené olomoucké restaurace Entrée, kam se sjíždějí hosté z celé republiky.

Prosadil se jako jeden z nejmladších a nejinspirativnějších šéfkuchařů Česka, a tak není divu, že je držitelem řady ocenění - mj. Objev roku 2016 v soutěži Zlatý kuchař. Jím vedený podnik Entrée byl vyhlášen nejlepší českou restaurací roku 2017. Vloni Forejt zvítězil v anketě Zlatý kuchař. 

Fotogalerie
7 fotografií