Fanoušci si ovšem nenechávají svá podezření pro sebe. Společně s Víťovým jménem se často používá termín démoni, za kterým množství na internetu se vyjadřujících fanoušků vidí mimo jiné i užívání drog.

„Na začátku jsem si řekl, že to nebudu číst. Ono to ale úplně nejde,“ svěřil Michal Faitl serveru TN.cz své aktuální pocity, které v něm vyvolává lavina reakcí fanoušků kapely. Mnoho z nich se totiž vyjadřuje kriticky právě směrem k frontmanovi, který své démony nezvládl ukočírovat.

„Přisadit si k něčemu zlému pod rouškou anonymity sociálních sítí je dnes velmi populární a moderní. Je to neštěstí těch, kteří se takhle vyjadřují. Mají na to ale samozřejmě právo. Nás to ale moc netrápí. Plýtváte energií,“ prohlásil baskytarista s pohledem do kamery adresně všem kritikům.

Těm fanouškům, kteří prý posílají své tipy, jak zpěvákovi Víťovi Starému pomoci, také cosi vzkázal. Ovšem otázka je, zda z toho budou moudří. „Prosím vás, děkujeme, ale myslím, že bude teď na něm, aby si pomohl,“ řekl jasně a naznačil tak, že pomoc by asi nebyla k ničemu.

Na otázku ohledně oficiálního důvodu konce kapely po chvíli rozpačitého usmívání Michal Faitl odpověděl: „Nevím.“ Jakmile se ale trochu vzpamatoval, kytarista to přece jen dovysvětlil: „Ono je to celkem jednoduché. Devatenáct let jsme hráli, z toho sedmnáct let jezdili opravdu sto padesát, sto sedmdesát koncertů za rok bez jediné pauzy,“ předložil Faitl pro TN.cz konkrétní čísla, která by kluky z kapely údajně v každém případě přiměla k jisté pauze. To, co se stalo teď, prý věci jen urychlilo.

Fotogalerie
42 fotografií