Jakmile se poprvé začalo psát o skonu herce Orsona Beana v souvislosti s autonehodou, zdálo se, že šlo o poměrně běžnou, i když politováníhodnou událost. Vzápětí však vyšly na světlo světa mnohem smutnější detaily jeho smrti.

K neštěstí došlo v pátek 7. února v půl osmé večer, když představitel brblavého prodavače Lorena Braye v Doktorce Quinnové společně se svou manželkou přecházel ulici. Jejich kroky na jedné z rušných křižovatek v kalifornském Venice sice vedly přes přechod, rychle přijíždějící řidič si procházejícího páru však včas nevšiml a muže srazil k zemi.

Tato nehoda nebyla nijak fatální a herec by se nejspíš zvedl, otřepal a šel by dál, jenže v tu chvíli se k ležícímu muži přiblížil ještě jeden vůz. I když se ho kolemjdoucí snažili varovat, automobil nezpomalil a Beana přejel. Přivolaní lékaři už mohli jenom konstatovat úmrtí.

Během své pestré kariéry stihl Orson Bean ztvárnit více než stovku nejrůznějších televizních a filmových rolí, aktivní byl i na prknech, která znamenají svět – podařilo se mu dobýt legendární Broadway. V padesátých letech patřil v Hollywoodu na černou listinu pro jeho politické smýšlení. Byl totiž velice zapáleným komunistou. Kromě seriálu o mladé lékařce snažící se plnit své poslání na Divokém západě si ho jistě každý ihned vybaví v kultovním snímku V kůži Johna Malkoviche, v seriálu Zoufalé manželky nebo v sitcomech Jak jsem poznal vaši matku a Dva a půl chlapa.

Ženatý byl celkem čtyřikrát – jeho první paní Jacqueline byla dcerou vikomta Jacquese J. de Siboura (†83), slavného francouzského šlechtice a pilota, jeho poslední chotí byla herečka Alley Millsová (68). Ta byla o 23 let mladší než Bean. Ze čtyř manželství vzešly čtyři děti, dcery Susannah a Michele a synové Ezekiel a Max, kteří teď budou tatínka nepochybně velice oplakávat. A nejenom oni, v současné době totiž štká spousta herců, co měli s Beanem tu čest.

Orson Bean byl neuvěřitelně talentovaný a všestranný herec, který přinesl každý den na natáčecí plac světlo a radost. Byl milý a hodný a velmi, velmi zábavný. Všechny nás dokázal rozesmát svými senzačními příběhy. Jsem tak smutná z jeho ztráty… Byl to vzácný člověk. Posílám veškerou svou lásku a modlitby k Alley a jeho celé rodině,“ napsala například na instagram herečka Heidi Kozak Haddadová (56), která v Doktorce Quinnové hrála postavu svobodné matky Emily.

Fotogalerie
22 fotografií