Dvojčata si osvojili, když jim bylo 14 měsíců. Týrat je měli do jejich šesti let. Podle obžaloby je trestali bičíkem, nechávali spát v pomočeném oblečení. „Musela potom spát na zemi na záchodě,“ řekl při výslechu na policii dívčin bratr.

U soudu se promítalo video z výslechu obou dětí na policii. „Říkali jsme jim tatínku a maminko,“ uvedla na videu holčička. „Bili nás skoro každý den, spíše večer. Bolelo mě to a plakala jsem. Maminka bila bičíkem, někdy i tatínek,“ svěřovala se.

Pěstounka se u soudu dětem smála

Tvrzení podpořil i její bratříček. „Dali nám na zadek bičíkem a rukou, když jsme zlobili, a bolelo mě to. Maminka po mě hodila v noci budík. Nastavený byl, aby sestra musela na záchod a nepočůrala se,“ uvedl hoch. Matka jim měla také vyhrožovat, že pokud ji budou dál zlobit, vrátí je do dětského domova.

Video
Video se připravuje ...

Markéta (41) a Marcel (49) z Nového Jičína měli podle žaloby týrat malá dvojčata, která měli v pěstounské péči. Karel Janeček

Potvrdil i to, že musela sestra pomočené prádlo i povlečení prát. Jejich pěstounka se během promítání výpovědí celou dobu usmívala, jako by se dívala na nějakou veselohru. Propukala dokonce v smích!

Je těhotná

Žena je nyní přece jen těhotná a čeká vlastní dítě. Své metody má za správné a výchovné. „I nás jako malé doma tak trestali,“ řekla. V soudní síni manžele podpořilo několik stoupenců Svědků Jehovových.

„K mamince a tatínkovi bych už se vrátit nechtěla,“ vzkázala jí holčička. O děti již pečují jiní pěstouni. Rozsudek nad krkavčími pěstouny padne v březnu, hrozí jim až osm let.