„Během noci jsme zasahovali u dalších osmi případů v souvislosti se silným větrem,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Podobně jako v pondělí přes den i v noci na úterý hasiči odstraňovali popadané větve, vyvrácené stromy a upevňovali uvolněné plechy na střechách. Celkem hasiči v souvislosti s vichřicí Sabine vyjížděli už k 305 případům.

Silný vítr v pondělí zastavil přívoz mezi Císařským ostrovem a Trojou. Loď nevyjela ani v úterý ráno. Naopak pražská zoologická zahrada v úterý už bude otevřená pro veřejnost. Pondělní vítr v ní nezpůsobil škody, uvedla zoo na twitteru.

Problémy počasí způsobuje i v příměstské dopravě. Společnost Ropid evidovala kolem dnešních 08:00 devět mimořádností. Omezen nebo zastaven je provoz na železničních tratích na Rakovnicku, Berounsku, Benešovsku a v Posázaví. Omezení provozu se týká rovněž autobusových linek 304, 404, 579 a 604.

Výstraha před silným západním větrem platí do dnešních 20:00. Vítr by dnes podle meteorologů mohl dosahovat v nárazech rychlosti 55 až 90 kilometrů za hodinu, na horách až 110 kilometrů.

Video
Video se připravuje ...

Vítr uvolnil střechu ve Washingtonově ulici. Hasiči Praha

Fotogalerie
21 fotografií