Nemovitost u Fulneku, kterou si zpěvačka vybudovala, ostatně není žádné prosté venkovské stavení, jelikož se za jejího života proměnila z ruiny v luxusní vilu. Špinarová nechala vybudovat novou bytovou jednotku, vyměnila střechu a okna, zafinancovala novou fasádu, ale i zahradu s krbem, vířivkou i bazénem.

Jenže podle informací deníku Aha! teď dům, stojící na konci obce Pohořílky, změní majitele. Bezmála tři roky po Věřině nečekané smrti se syn Adam nemovitosti zbavuje. „Těch důvodů bylo víc, ale hlavně jsme kvůli tomu s manželkou v podstatě museli žít život každý sólo. Vůbec jsme se neviděli. Buď tam byl jeden, nebo druhý. To samé dcera, která mi vyrostla před očima a vídal jsem ji kvůli tomu míň, než jsem chtěl,“ vysvětlil Aha! muzikant své důvody, proč se tak rozhodl.

V domečku totiž nemohli být spolu jako rodina. Dcera Johanka totiž chodí do školy v Ostravě, kde má i kroužky. Od stavení je to ale zhruba 35 kilometrů, což trvá autobusem 60 minut.

„Točíme se tam s manželkou. Je potřeba, aby tam každý den někdo spal. Po mamince tam zůstali dva psi – Nero a Benny. Byl by nesmysl někam je stěhovat, protože tam mají zahradu a jsou tam zvyklí, takže to děláme tak, že tam jsme s nimi. Na baráku je pořád co dělat, takže se rozhodně nenudím,“ vysvětloval Pavlík záhy po mámině smrti. 

Původně tam chtěl žít

Dlouho se odhodlával a nechtěl dědictví po mámě prodávat, ale teď zřejmě uzrál ten správný čas. „Babička měla těžký úraz kolena, takže se jí muselo občas pomoct. Všechno se to sesumírovalo. Takže jsem se rozhodl, že postavím barák kousek od Ostravy a tenhle prodám. Pro nás je to složité kvůli času a znamená to hodně starostí navíc. Hlavně budeme žít jako normální rodina v jednom baráku a ne každý někde jinde,“ doplnil syn skladatele Ivo Pavlíka (†84), který za vilu chce asi 7 milionů korun. Podle realitní makléřky by se ale cena ještě mohla změnit.

Adam se přitom do vily chtěl původně stěhovat a věřil, že to zvládne. „Prodávat to zatím nechci, máma to tam vybudovala, a tím nás postavila před hotovou věc – jezdit tam a starat se o to. Rozhodně jsem zatím neuvažoval, že bych to střelil. Nevím, co přinese čas. Uvidím kvůli práci, ale v nejbližší budoucnosti to nepřipadá v úvahu. Rozhodně je pravděpodobnější, že bychom se tam jednou přestěhovali,“ tvrdil v roce 2017. 

VIDEO: Zesnulá zpěvačka Věra Špinarová má náhrobní desku po boku svého bratra Lubomíra na hřbitově v Ostravě.

Fotogalerie
103 fotografií