Prvorepubliková vila rodiny zpěvačky Debbi je rafinovaně skrytá mezi pražským Prosekem a Vysočany.

„Vilu jsme koupili před osmnácti lety od původních majitelů. Když jsem příbuzným řekla, že jsem našla dům ve Vysočanech, chytali se za hlavu. Nevěřili, že by v lokalitě mohl vůbec nějaký rodinný dům stát,“ vzpomíná paní domu. Původně vícegenerační dům (své místo tu měla hospodyně, ale i dva další zaměstnanci) prošel kompletní rekonstrukcí, i když se noví majitelé snažili zanechat co nejvíce z původního rázu. Například nádherné dřevěné schody, ke kterým hned Debbi přidává historku k dobru.

Autor: Anastázie Zedníková

Se sestrou jsme je nenáviděly, vždycky nás totiž prozradily, když jsme se v noci vracely domů z večírku. I když jsme se snažily jít co nejvíc potichu, pokaždé jsme slyšely kliku máminy ložnice, která už na nás čekala.“ Načež maminka dodává, že sestry si nakonec rafinovaně vychodily cestičku, která nevrzala… Obě vzpomínají i na vanilkový odér, který se nesl Klíčovem v době, kdy měla nedaleko továrnu firma Odkolek.

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Ryba v menu 

Statek známý z Prostřena

„Postupně jsem přespávala na Kokořínsku, kde máme statek. Pak se z toho stal jakýsi rituál.“ Právě statek momentálně všechny v rodině zaměstnává nejvíc.

Na Kokořínsku prý bude nejčastěji pobývat Debbi, vedle prasat, koček a slepic je totiž potřeba postarat se o koně, které zpěvačka miluje. „Máma, holka z města, nikdy moc nemusela procházky do přírody, ale co máme statek, tak ji to totálně vzalo. Ale nepřekvapilo mě to. Po někom tu lásku k přírodě mít musím,“ směje se Debbi.

Fotogalerie
22 fotografií

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku.