Kolona zhruba pětadvaceti kamionů v čele s černým mercedesem s Jiřího synem za volantem se vydala na projížďku Klatovy jako spanilá jízda za šéfa místní autodopravy. Toho minulý týden ve středu zákeřně zavraždil jeho bývalý zaměstnanec. Ráno si na něj počkal a před prací ho ubodal. Policie Romana V. obvinila z vraždy a muž skončil ve vazbě.

V sobotu se s Jiřím do arciděkanského kostela Narození Panny Marie v Klatovech přišlo rozloučit bezmála dvě stě lidí. Jiří byl mezi svými zaměstnanci velmi oblíbený a odpornou vraždu z rukou Romana V. nikdo nechápe.

Syn zavražděného Jiří ml. nyní firmu po svém otci převezme. Deníku sdělil, že se nikdo o práci bát nemusí. „I přes to, co se stalo, se nic nemění, firma nadále funguje, jako by tu otec seděl. Bude pod mým vedením, s pomocí rodiny. Práci znám, s otcem jsme dělali vše spolu, takže se nikdo ze zaměstnanců nemusí bát žádné změny, nemusí se bát výplatních termínů. Vše bude jako dosud,“ řekl.

„Naše rodina držela vždy pohromadě, teď bude muset ještě víc. Chceme pokračovat v jeho odkazu, budeme se snažit dělat vše nejlépe, aby firma fungovala tak, jak si přál, aby byl pyšný a aby nás mohl ze shora chválit,“ dodala sestra zavražděného.

Romanovi V. v případě prokázání viny hrozí za vraždu 12 až 20 let. Podezřelý je i ze zapálení dvou aut u domu své exmanželky. Ta Blesku prozradila, že ji bývalý muž bil a škrtil. Jejich děti měl kopat.

Fotogalerie
20 fotografií