Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lidé budou na Valentýna raději se svým psem než partnerem, ukázal výzkum: Čtyřnohý mazlíček je podle nich nikdy nezklame!

Autor: rc - 
10. února 2020
22:43

Od nepaměti se říká, že pes je nejlepší přítel člověka! Mnoho lidí si nedokáže život bez čtyřnohých mazlíčků představit a stále víc lidí vyhledává psí společnost. Psi se stávají nedílnou součástí rodin a nejlepšími kamarády pro lidi, kteří žijí sami. Organizace Kennel Club, která se věnuje chovu psů, se rozhodla provést výzkum, v němž zjistila, že lidé raději tráví čas se svým psem než s partnerem. Důvod je jednoduchý, dle jejich slov je psí mazlíček nikdy nezklame!

Pomalu se blíží svátek všech zamilovaných a ti, kteří mají partnera, už přemýšlí, jak se svou drahou polovičkou Valentýna oslaví. Romantická večeře, procházka či posezení u dobré sklenky vína, ovšem někteří raději vyrazí na procházku se svým psem. Organizace Kennel Club, kynologická organizace, která se věnuje chovu psů, před svátkem zamilovaných zveřejnila výsledky svého výzkumu, jehož se zúčastnilo až 2612 majitelů psů.

Výzkum se zabýval postavením psa v životě člověka a výsledky byly překvapující. Podle informací britského deníku Daily Mail pracovníci Kennel Clubu zjistili, že až polovina respondentů odpověděla, že raději tráví čas se svým psem než randěním! Důvod je jednoduchý. Na čtyřnohého mazlíčka se mohou spolehnout a nikdy je nezklame. Sice jim nepřinese růže ani dárky, nevezme je na romantické večeře a rozhodně si s ním nepopovídají u sklenky vína, zato v něm mají věrného přítele.

„Je jasné, že existuje vzrůstající počet milovníků psů, kteří raději sdílí své životy s čtyřnohým kamarádem než s lidským partnerem. Může to být způsobeno četnými výhodami, které vychází z vlastnění psa – od psychologických po fyzické,“ uvedl Bill Lambert, mluvčí organizace Kennel Club. Navíc si díky psímu mazlíčkovi nepřipadají tak osamělí. Někteří respondenti odpověděli, že na procházce se psem si našli i svého lidského partnera.

Některé celebrity dokonce své psy berou i na důležité společenské akce jako svůj doprovod. Americká herečka Glenn Close vzala minulý rok svého havanského psíka Pipa na předávání Oscarů. Závodník Formule 1 Lewis Hamilton vzal svého psa na dovolenou a americký herec Ryan Gosling řekl, že jeho pes George je největší láskou jeho života.

„Psi pomáhají svým majitelům odpočinout si, ať už se jedná o každodenní procházku na čerstvém vzduchu, nebo o mazlení na pohovce. Mohou také být skvělými posluchači, pomáhat jejich majitelům bojovat se stresem a mohou hrát roli při zlepšování zdraví a kondice,“ dodal Lambert.

villon ( 11. února 2020 07:30 )

Za chvíly bude normoš píchat se psem/čubou.

PrdeI

Zobrazit celou diskusi