Výluka v Šakvicích bude každý den začínat v 8.30 a končit v 15.30 hodin. Dva osobní vlaky nahradí v úseku Vranovice–Šakvice autobusy, ostatní pojedou normálně. Kvůli nezastavení rychlíků v Šakvicích pojede autobusová linka xR13, která zajistí dopravu z obcí, které jsou spádové na vlak do Šakvic.

Linka označená písmenem B pojede od hustopečské nemocnice přes autobusové nádraží do Zaječí. Linka označená písmenem A pojede z Perné přes Dolní Věstonice, Strachotín a Šakvice do Zaječí.

Místo vlaků autobusy

Na trati do Nezamyslic pojedou autobusy jak za rychlíky do Ostravy, které provozuje RegioJet, tak za rychlíky Českých drah do Olomouce a za osobní vlaky mezi Nezamyslicemi a Vyškovem. Výluka bude začínat v 8.20 a končit ve 13.35 hodin.

Místo ostravských rychlíků pojede autobus mezi Brnem a Kojetínem a místo olomouckých rychlíků pojede mezi Brnem a Nezamyslicemi. Osobní vlaky nepojedou mezi Vyškovem a Nezamyslicemi a všechny autobusy pojedou podle výlukového jízdního řádu. V Brně autobusy budou odjíždět ze zastávky MHD Úzká na Dornychu.

VIDEO: Hazardér s dodávkou vjel na přejezd v Blansku, když padaly závory.