V Krásově ulici na Žižkově se propadl strop! ozvalo se ve čtvrtek ve 23:18 na operační středisko hasičů. Ti hned vyrazili na místo, s sebou vzali i speciální vyprošťovací kontejner se stabilizačním vybavením a chemickou službu. Prvotní informace nasvědčovaly tomu, že v obytném domě vybuchl plynový kotel! „Společně s PČR byla zahájena evakuace celého domu (14 osob včetně jednoho dítěte), odpojení od přívodu plynu a byl vyžádán evakuační autobus, který poskytla jednotka SDH Řeporyje,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Jakmile byli lidé mimo nebezpečí, pustili se hasiči do prozkoumávání střechy z hasičského žebříku i sklepa, asistoval jim u toho pracovník plynárenské pohotovosti. Záhy zjistili, že k žádnému výbuchu plynového kotle nedošlo. „Propad byl způsoben přetížením konstrukce. Nikdo nebyl zraněn, ale na místě příslušníci HZS hl. m. Prahy poskytli obyvatelům psychologickou pomoc,“ dodal Kavka.

Hasiči pak po konzultaci se statikem odlehčili a odstranili část stropní konstrukce a v dýchací technice odklidili sutiny. Pak se šokovaní obyvatelé mohli vrátit zpět do svých domovů.

Fotogalerie
31 fotografií