Proměna, ze které se tají dech. Nádherná Brazilka dřív vážila 120 kilo, teď má míry modelky

Lorena Assis bojovala s nadváhou už od dětství.
Foto: Profimedia.cz
8. února  2020 
 06:00

Třiadvacetiletá Lorena Assis z brazilského Ria de Janeiro pochází z rodiny, kde se o své zdraví a fyzickou kondici nikdo nezajímal. V průběhu dospívání se tak dopracovala k obezitě a vážnému náběhu na cukrovku. Nakonec ale vzala osud do vlastních rukou a během roku a půl zhubla o pětačtyřicet kilogramů!

Její životní styl se během dospívání zhoršoval, což vedlo k nabírání na váze. Lorenina maximální hmotnost dosáhla sto dvaceti kilogramů a oblečení musela nosit v konfekční velikosti dvaapadesát. Jak roky plynuly, její zdraví se začalo zhoršovat. Při chůzi delší než pět minut se zadýchávala a "těžkly" jí nohy. Časem se začaly projevovat i diabetické příznaky, jako jsou nadměrný hlad a únava.

"Od mého dětství, kdy jsem měla opravdu špatné stravovací návyky a nulový pohyb, se situace v průběhu let jenom zhoršovala," vzpomíná Lorena. "Všechno se zhoršilo ještě víc, když jsem se od rodičů odstěhovala. Byla jsem se sebou extrémně nespokojená. Moje sebeúcta klesla na úplné dno. Pokaždé, když jsem se podívala do zrcadla, jsem se rozplakala," vzpomíná mladá dívka z Brazílie. Vzhled však nebyl tím, co přimělo Lorenu, známou na Instagramu jako @enfimfit, změnit životní styl. Byla to starost o své zdraví.

Zatímco v dětství jí pohyb nic neříkal, najednou začala cvičit pětkrát týdně. Její váha klesla na osmdesát kilogramů a mohla si pořídit oblečení velikosti čtyřicet. "Dříve mi žádné šaty pořádně nepadly a při focení jsem se schovávala do ústraní. Už mě nebavilo utíkat sama před sebou, a tak jsem se rozhodla vše změnit," tvrdí Lorena. Začala postupně zmenšovat velikost porcí, vybírala si zdravější jídlo a vyhýbala se alkoholickým nápojům a sladkostem. Dnes nekonzumuje více než tisíc kalorií denně. 

Postupem času však musela mladá dívka své stravovací návyky o něco zpřísnit. Omezila příjem sacharidů a váha začala opět klesat. Ke změnám došlo i v oblasti cvičení. Intenzita tréninků se zvýšila a její výkony se jenom zlepšovaly. "Hubnutí mi vrátilo sebedůvěru a ukázalo mi, že jsem schopna dosáhnout všech svých cílů, pokud za ně budu ochotna bojovat," tvrdí Lorena. "Lidé jsou z mé proměny v šoku a pletou si mě s mou mladší sestrou. Přijímám spoustu pochval, které mě motivují, abych se už svého štěstí nikdy nevzdala," dodává závěrem.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji