Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bývalá modelka magazínu pro dospělé popsala děsivou nemoc: Málem mi zničila kariéru, vylíčila

Autor: DH - 
5. února 2020
20:00

Sedmačtyřicetiletá bývalá modelka kanálu pro dospělé s názvem Page 3 Jo Geustová popsala, jak jí zákeřná fibromyalgie téměř zničila kariéru a život.

Blondýnka Jo Guestová byla populární v devadesátých letech, kdy jako modelka fotila a točila snímky ve spodním prádle, vyzývavém oblečení i nahá. Hodně v té době kouřila a pila. Do toho se snažila cvičit, aby si udržovala postavu. To se ale jednoho dne změnilo.

„Chtěla jsem si obléct svoje oblíbené boty, ale nemohla jsem si zapnout zip. Uvědomila jsem si, že mám oteklá chodidla. Myslela jsem si ale, že to souvisí se změnou životního stylu, kdy jsem téměř přestala pít,“ svěřila se serveru The Sun po letech.

Žena začala trpět šílenými bolestmi. Zvracela a byla vyčerpaná natolik, že se nedokázala ani umýt. Zavřela se doma, přestala se o sebe starat, přibrala. Postupně přišla o práci a musela vše ze svojí práce prodat, aby měla na jídlo. Lékaři si s ní navíc nevěděli rady. Nenašli nic, co by kruté bolesti a opuchlé břicho vysvětlovalo.

Po několika měsících doktoři konečně tehdy už bývalé modelce diagnostikovali myalgickou encefalomyelitidu a také fibromyalgii, která způsobovala ukrutné bolesti. Léčba pak začala zabírat, ale jen na určitý čas. Pak znovu přestala. Ženě se nastřádaly velké dluhy. Ztratila chuť žít.

„Jiskra ze života vymizela. Říkala jsem si, proč by se mnou chtěl někdo žít. Měla jsem ošklivé napuchlé břicho, cítila jsem se neatraktivní. Milovala jsem sexy oblečení a krátké sukně, ale přestala jsem se ráda oblékat,“ uvedla.

Jako rána osudu navíc Jo zasáhla ztráta jejího milovaného pejska, který zemřel na rakovinu. „Uvažovala jsem o konci. Hledala jsem způsoby, jak se zabít,“ svěřila se s tím, že nevěděla jak dál.

Naštěstí si ženy všiml spolek, který pomáhá potencionálním sebevrahům. Pomohli jí s depresemi a dnes žena opět pracuje v médiích.

Pokud člověk trpí psychickými obtížemi, dostane se do bezvýchodné situace a uvažuje o sebevraždě, existuje řada možností, kam se obrátit o pomoc. Bezprostřední pomoc v nouzi poskytne telefonická linka důvěry – v Praze funguje nonstop pražská Linka důvěry (tel. č. 222 580 697), obrátit se lze i na Linku bezpečí (tel. č. 800 155 155) či Linku důvěry Centra krizové intervence (tel. č. 284 016 666). Obě jsou k dispozici 24 hodin denně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání