Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muzikant a kouč Lukáš (†44) pomáhal druhým a uměl jim naslouchat: Kolegové promluvili o jeho smutném osudu

Muzikant a kouč Lukáš (†44) pomáhal druhým a uměl jim naslouchat: Kolegové promluvili o jeho smutném osudu.
Muzikant a kouč Lukáš (†44) pomáhal druhým a uměl jim naslouchat: Kolegové promluvili o jeho smutném osudu.  (Autor: Facebook/Lukáš Radostný)
Autor: yks - 
5. února 2020
18:19

Svůj život zasvětil pomoci druhým, ti se však už budou muset obejít bez něj. Terapeut a muzikant Lukáš Radostný, táta dvou dětí, zemřel na sklonku ledna. Jeho kolegové uveřejnili dojemnou vzpomínku, aby uctili jeho památku.

„V neděli 26. 1. zemřel Lukáš Radostný, náš dlouholetý kamarád a kolega,“ stojí na internetových stránkách společnosti Meta, která se zaměřuje na pomoc cizincům při jejich vzdělávání a integraci. Lukáš se v organizaci angažoval od samého začátku.

„Byl to skvělý člověk, milý, zábavný, vnímavý a empatický, chytrý, bystrý, rozený diplomat, šarmantní diskutér a veselý společník. Uměl pomoci, poradit, podpořit i pobavit,“ stojí na stránkách společnosti.

Schopnost poradit a podpořit využíval Lukáš také jako kouč a terapeut. „Je pro mne důležité přesvědčení, že každý z nás má v sobě uložené odpovědi na své otázky, a také že změna směrem k naplňujícímu a spokojenějšímu životu je možná,“ napsal na svých internetových stránkách. Pro něj samotného bylo jistě naplňující, když vystupoval se svou kapelou. Jeho odchod je o to tragičtější, že za sebou zanechal rodinu s dětmi.

„Lukáš byl teprve na začátku své cesty terapeuta, ale především manžela a tatínka. Zanechal tu po sobě manželku Evu a dvě malé děti,“ uvedl zmíněný web. Na facebooku se objevily desítky kondolencí z Česka i ze zahraničí. „Lukáš byl nejvíc pozitivní, naslouchající a fajn člověk, bude všem chybět,“ napsala Blanka. 

 

Video se připravuje ...
Další videa