Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Let z pekla: Na palubě Ryanair zkolabovali 4 cestující. Dívku (17) oživovali

Autor: Darina Jíchová - 
4. února 2020
16:20

Cestující letecké nízkonákladové společnosti Ryanair z Budapešti do Edinburghu si na palubě prožili peklo, čtyři z nich během letu zkolabovali. Sedmnáctiletou dívku dokonce museli resuscitovat, umělé dýchání potřeboval i další pasažér, který upadl do bezvědomí. O děsivé zážitky z letu se podělil Shaun Pinkerton (27). Zprávu přinesl deník Daily Mail.

Pinkerton je jeden ze čtveřice cestujících, kterým se během cesty udělalo mdlo. Muž v pátek 31. ledna letěl z Maďarska do Skotska a prohlásil, že ztratil vědomí a že potřeboval kyslíkovou masku. Kolaps způsobil mezi lidmi paniku, domnívali se, že jim na palubě dochází kyslík.

„S tím letem bylo něco vážně v nepořádku, dva lidi, včetně sedmnáctileté dívky, museli oživovat. Já jsem potřeboval kyslíkovou masku,“ popsal pro deník Scottish Sun Online.

Doplnil, že posádka okamžitě vyndala kyslíkové bomby a pomohla všem pasažérům, kteří omdleli. Pinkerton rovněž vypověděl, že každý ze čtyř cestujících seděl v jiné části letadla. „Když jsme nastupovali, houkal požární poplach, ale vzlétli jsme normálně podle plánu. Letěli jsme asi hodinu, když zkolabovala teenagerka, potřebovala resuscitaci,“ řekl tisku.

„Upadl jsem do šoku“

„Za chvilku kolaboval další, pak se udělalo mdlo mně a nakonec ještě jednomu pasažérovi. Lidé stáli v uličkách, někteří pomáhali oživovat. Letušky vytáhly obří kyslíkové bomby. Já jsem potřeboval kyslíkovou masku, myslím, že jsem pak upadl do šoku, hrozně jsem se třásl,“ prohlásil Pinkerton. Připustil, že má strach znovu letět, muž podal oficiální stížnost na nízkonákladovku.

„Jsem mladý muž, létám často a nikdy se mi to nestalo. S tím letem muselo být něco špatně, lidé se báli, že nemáme kyslík. Nevím, proč s námi nouzově nepřistáli, všichni panikařili a pořád nevím, co se stalo,“ svěřil se tisku. „Za tři týdny mám letět do Polska a za další tři pak do Madridu. Teď ale už nikdy nechci vstoupit na palubu. Byla to jako scéna z filmu,“ dodal Pinkerton.

Ryanair: S letadlem nic špatně nebylo

Letecká společnost Ryanair ve svém prohlášení uvedla, že se strojem nebylo nic špatně. Během letu nedošlo k žádné technické závadě a zdravotní problémy pasažérů nebyly nijak propojené, tvrdí aerolinky. „Posádka letu z Budapešti do Edinburghu volala, abychom zajistili mediky. Letadlo normálně přistálo a o pasažéry, kterým se udělalo špatně, se postarali zdravotníci,“ řekl mluvčí Ryanairu.

Dnesjekrasnyden ( 4. února 2020 20:03 )

Normální davová panika, jednomu se udělá špatně a ostatním to nevědomky kopírují, je to takový druh hysterie, stává se to.

latecia ( 4. února 2020 19:24 )

Vy hnupove, Ryan air ma tisice letu mesicne, holt se jim stala jednou za cas porucha tak to na svete chodi. Nic neni bez poruch.

naidka ( 4. února 2020 18:04 )

Zkusím to, už teď měřím zavazadla, abych se na palubu vešla.
Hladolet SmartWings je to samé, jen 1x tak dražší.

e.lesanova ( 4. února 2020 17:57 )

Ryanair je odjakživa jen pro otrlé.....

sorgedoktor ( 4. února 2020 16:58 )

Cim nas ta bredfakce tady krmi. Ja uz snAD V ZIVOTE DO LETADLA NESEDNU

Zobrazit celou diskusi