Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Překvapení v kauze Kuciaka: Podrazí posudek žalobci nohy?

Autor: yks - 
5. února 2020
12:25

Během pondělního soudního procesu s údajnými vrahy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) došlo k nenápadnému, ale velice zajímavému momentu. Přineslo ho vyjádření soudní znalkyně v oboru kriminalistické antropologie Olgy Petrusové.

Také v pondělí pokračoval proces s Mariánem Kočnerem, Alenou Z., Tomášem S. a Miroslavem Marčekem obžalovanými z podílu na vraždě slovenského novináře Kuciaka a jeho snoubenky. Podle serveru Nový Čas přišly na řadu výslechy znalců. Soudkyně také vyloučila z projednávání stíhání údajného střelce Marčeka, který se doznal, že právě on stiskl smrtící zbraň. Když četla pitevní zprávy obětí, rodiče Kuciaka a Kušnírové z jednací síně odešli.

Podle deníku Nový Čas během přelíčení zazněla z úst znalkyně z oboru kriminální antropologie Petrusové informace, která nejspíš žalobci udělá vrásky na čele.

Došlo k tomu během analýzy videozáznamů zachycujících pohyb osob ve Velké Mači v době vraždy. Jak uvedl Nový Čas, policie získala záznam z budovy u fotbalového stadionu, kde se pachatel měl pohybovat v den vraždy a také během předchozích dvou dnů, když prováděl obhlídku domu mladých snoubenců, svých budoucích obětí.

Úkolem znalkyně bylo porovnání záběrů s fotografiemi, které podle Nového Času kriminalisté pořídili v době před zadržením Tomáše S. „Osobu, která byla předložena jako porovnávací materiál, není možné vyloučit, navíc váha vyhodnocených znaků posouvá závěr zkoumání k pravděpodobnosti, tzn. (že na záznamu je, pozn. red.) pravděpodobně zobrazena stejná osoba,“ cituje Nový Čas posudek, který měla Petrusová zpracovat ve spolupráci s dalším kriminalistickým znalcem.

Znalkyně podle Nového Času nevyloučila, že na záběrech není údajný střelec Marček, ale Tomáš S., který tvrdí, že v případu sehrál jen roli vrahova řidiče. K tomu by prý potřebovala více materiálu. Pokud by se prokázalo, že se Tomáš S. pohyboval v době vraždy na místě činu, byla by to vážná rána pro jeho obhajobu. Tvrdí totiž, že jen přivezl na místo údajného střelce Marčeka, a to prý proto, aby novináře zbil.

Investigativní novinář Ján Kuciak byl zastřelen společně se svou snoubenkou Martinou Kušnírovou 21. února 2018 v jejich domě v obci Velká Mača. Předpokládá se, že vražda měla souvislost s jeho prací. Obžaloba z podílu na zločinu viní podnikatele Mariána Kočnera, jeho známou Alenu Zs., údajného zprostředkovatele Zoltána A. a dva údajné vykonavatele Miroslava Marčeka a Tomáše S.

PPP150W ( 5. února 2020 16:20 )

Přečtětesi něco o Kočnerovi, abyste si udělal obrázek o tom, jak moc slušný je to člověk. A čerpejte z více zdrojů, ať je váš názor objektivní.

sorgedoktor ( 5. února 2020 13:56 )

Cele pojednani je zajimave, rozumim tomu jen castecne.Kdyz se ten pomocnik pohyboval 48 hodin po ulici, sledoval denne rezim chudaka novinare.Prows by zde mela byt kausalni souvislost se strilenim co do osoby, ktera provedla vrazdy..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání