Hollywoodský herec Brad Pitt, který získal cenu BAFTA za nejlepšího herce ve vedlejší roli ve filmu Tenkrát v Hollywoodu režiséra Quentina Tarantina (56), z rodinných důvodů nemohl do Londýna přijet osobně. Jeho předem připravenou děkovnou řeč tak za něj četla jeho půvabná plavovlasá kolegyně Margot Robbieová (29). „Ahoj, Británie! Slyšel jsem, že jsi znovu singl, vítej v klubu,“ zavtipkoval hned v úvodu Pitt, který je od roku 2016, kdy se rozešel s Angelinou Jolie (44), sólo.

A po brexitu přišel ještě pichlavější fór, tentokrát na takzvaný megxit, tedy odtržení prince Harryho (35) a jeho manželky Meghan Markleové (38) od zbytku královské rodiny: „Tuhle sošku pojmenuji Harry, protože jsem nadšený, že se do Států vrací se mnou,“ prohlásil Pitt v narážce na rusovlasého vévodu ze Sussexu, jenž se i se svou ženou, bývalou americkou herečkou, a synkem Archiem (8 měsíců) hodlá zabydlet v Severní Americe. Nejprve se mluvilo o Kanadě, ve hře je ale i Los Angeles.

„To jsou jeho slova, ne moje!“ obhajovala se kráska, která v posledním filmu oceňovaného režiséra Tarantina ztvárnila herečku Sharon Tateovou (†26), zatímco diváci v sále povedenému vtípku tleskali a brečeli smíchy. Vévoda s vévodkyní z Cambridge, tedy princ William s manželkou Kate Middletonovou, kteří usedli v první řadě, se ovšem – vzhledem k rodinným vazbám – zatvářili poněkud rozpačitě. A i když se vzápětí Kate po krátkém zaváhání rozesmála, William nasadil hodně nucený úsměv…

Herecké obci pak jejich ironii vrátil i s úroky. „Nevím, jestli mám být hrdý, nebo znepokojený počtem vítězů, kteří v poslední dekádě ztvárnili členy mojí rodiny,“ rýpl si mimo jiné do populárního seriálu Koruna, jenž mapuje životní osudy jeho babičky Alžběty II. (93). Ta je pro tvůrce zajímavá už tím, že je nejdéle vládnoucí britskou panovnicí a v životě si prošla celou řadou nesnází. William poškádlil Hollywood i prohlášením, že je podle jeho názoru mezi vítězi minimum herců tmavé pleti.

VIDEO: Princ William a vévodkyně Kate na cestě po Skandinávii.

Video
Video se připravuje ...

Princ William a vévodkyně Kate na cestě po Skandinávii youtube.com/ EasyTech/BPŽ

Fotogalerie
56 fotografií