O pozemku na Střížkově město uvažuje delší dobu, minulé vedení magistrátu však nakonec zvolilo plán umístit administrativní sídlo záchranné služby do rozestavěné budovy na Palmovce, kde měla původně být radnice Prahy 8. V té době to vypadalo, že se vyřeší dlouhodobý spor ohledně objektu mezi Prahou 8, magistrátem a firmou Metrostav. Městská část měla budovu dostavět a získat na to 600 milionů od magistrátu. Nakonec se radnice neshodla s Metrostavem a dostavba je stále zablokovaná.

Nové vedení magistrátu proto začalo hledat nové řešení a podle Johnové to vypadá, že se vrátí k variantě na Střížkově. „Určitě tam vznikne nějaká administrativní budova a na radě jsme domluvení, že prioritou bude tam umístit právě záchrannou službu,“ řekla. Rada města o tom nicméně ještě nerozhodla.

Záchranná služba nyní sídlí spolu s městskou policií v objektu v Korunní, její vedení si dlouhodobě stěžuje na nedostatečnost prostor. V novém sídle by měla být administrativa, dispečink či vzdělávací a výcvikové středisko. V minulosti město zvažovalo také umístit sídlo v Troji, proti se však postavila tamní radnice.

Pražská záchranná služba disponuje více než dvaceti výjezdovými základnami a postupně buduje další. Roční rozpočet organizace je zhruba půl miliardy korun. Loni záchranáři řešili 128 238 případů, což je o 759 případů méně než předloni. Dispečeři záchranné služby přijali loni 209 000 volání na tísňové linky.