Sledujte radar Blesku

V pondělí bude sice intenzivně pršet, srážky budou ale v nejvyšších polohách postupně přecházet do sněžení. Hladiny řek by proto neměly stoupat tak výrazně jako během noci.

V úterý déšť i sníh

Části České republiky hrozí v úterý silný vítr s nárazy o rychlosti nad 65 km/h. Meteorologové očekávají i přeháňky. A nejen dešťové. „Zpočátku zataženo, během dne od severozápadu proměnlivá oblačnost. Četné sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m i smíšené nebo dešťové. V jihovýchodní polovině území zpočátku déšť, nad 600 m sněžení. Na horách postupně tvorba sněhových jazyků,“ hlásí na úterý Český hydrometeorologický ústav.

„Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, během dne ochlazování. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, zejména na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě,“ dodávají ve své předpovědi.

Sílící vítr může poškodit stromy a majetek

Výstraha před větrem platí pro části jižních Čech a jižní Moravy, Plzeňského kraje, Pardubického kraje a Vysočiny. Hrozí poškození stromů a lesních porostů. Vítr může způsobit i menší škody na budovách a zkomplikovat dopravu. Na horách by lidé měli omezit túry a nevydávat se na hřebeny.

Fotogalerie
22 fotografií