Plánování celého večera udílení Cen české filmové kritiky, které se již tradičně koná v Divadle Archa, vyžaduje měsíce příprav – obzvláště, když se jedná o jubilejní desátý ročník. Patří k nim i volba vhodných průvodců vyhlašování výsledků hlasování o nejlepších filmových počinech roku. Tentokrát produkce zvolila hvězdy nejenom hereckého nebe, ale i z tanečního parketu. Jak Anna Polívková, tak i Miroslav Hanuš se totiž objevili v oblíbené soutěži plné elegantních pohybů a noblesy, tedy ve StarDance!

Moderátory celé akce se měli stát jistě pro jejich velmi specifický humor, kterým si jsou i přes větší věkový rozdíl blízcí. Když však došlo na konkrétní přípravy, dcera Bolka Polívky náhle změnila názor, a nechala v tom Hanuše samotného! „Anička toho měla strašně moc pracovně. S tím už i počítala. A když viděla, jak to panu Hanušovi jde, tak věděla, že bude skvělý i sám, a rozhodla se z toho odejít,“ prozradil Blesku zdroj z produkce.

Posledními třemi ročníky prováděli Jana Plodková (38) a Jiří Havelka (39), a před nimi duo mladých herců Marie Doležalová (33) a Vojta Kotek (32). Představitel starosty Hložánka ze seriálu Ulice a divoká hvězda StarDance je ostříleným bavičem a dokáže zastat práci i za dva – přestože se až nedávno svěřil se skutečností, že dlouhodobě bojuje s endogenní depresí a jednu dobu dokonce dobrovolně pobýval v psychiatrickém zařízení. Jak už to ostatně u bavičů bývá, přestože na veřejnosti působí velmi suverénně a hýří humorem, ve skrytu duše je všechno trošku jinak…

Jak se vybírá nejlepší film?

Hlasování o nejlepších filmových počinech roku je tradičně dvoukolové. Ceny se udělují v 9 kategoriích – nejlepší film, nejlepší dokumentární film, nejlepší režie, nejlepší scénář, dále za nejlepší herecké výkony v ženských i mužských rolích. Nominace, které vzejdou z prvního kola hlasování, jsou vyhlášeny vždy začátkem ledna. O vítězích pak rozhoduje pět desítek filmových kritiků.

VIDEO: Miroslav Hanuš o svém učinkování ve StarDance: Žena a dcery mě poslaly na smrt!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Hanuš z Ulice: Žena a dcery mě poslaly na smrt Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
36 fotografií