Jako první se do ulice Na Obratce v Praze 9 dostali policisté. Podle mluvčího pražských policistů Jana Daňka uviděli, jak hoří v plném rozsahu tři vozy a začali zachraňovat, co se dalo: „Policisté u vozidla, které stálo vedle nich a ještě nehořelo, rozbili teleskopickým obuškem boční okno, aby ho odbrzdili a odtlačili do bezpečí. Další vozidla se již kvůli rozsahu požáru zachránit nepodařilo,“ popisuje Daněk celou situaci.

Popálený žhář

Požár má nejspíš na svědomí neznámý muž, který zapálil jeden vůz a oheň se rozšířil na další zaparkované automobily: „Kamery totiž zachytily výbuch a následný útěk pachatele z místa činu. Na záběrech je také vidět, jak utíkajícímu pachateli hoří obě ruce a zřejmě bude vážně zraněný,“ říká Daněk. Policisté žádají lékaře a lékárníky, aby kontaktovali policii, pokud se k nim v sobotu dostavil muž s popálenými oběma rukama.

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky se jeho kolegům podařilo lokalizovat ohnisko požáru za sedm minut. Do hodiny měli auta v plamenech uhašené. V dopoledních hodinách se na místo dostavil hasičský vyšetřovatel spolu s policisty: „Škoda byla odhadnuta na pět milionů korun, příčina požáru je stále v šetření. Hasičský vyšetřovatel si na místo povolal speciální techniku na zvednutí autovraků. Výsledky šetření předáme policii,“ prozradil dopoledne Martin Kavka.

Fotogalerie
12 fotografií