Vše začalo tím, že neměla peníze na dovolenou a vzala si tak úvěr. Pak ale nemohla splácet či neměla dost peněz pro děti, a tak si půjčovala další sumy od kolegyň. Jenže klín vytloukala klínem a to nikdy nekončí dobře. „Vy si něco půjčíte a úroky vám udělají strašný splátky. Pak jen doplácíte na ně a už nejste schopni splácet lidem, kterým byste to chtěla dát,“ posteskla si pro Aha! Gajerová.

Tu nejvíc trápí pošramocené vztahy s kolegyněmi. „Nejvíc mě mrzí to, že mé kolegyně mohou mít pocit, že jsem to udělala úmyslně, ale šlo to tak rychle…“ popsala herečka, která vyhledala právníka poté, co se jí mělo přihlásit 38 věřitelů a dlužná částka vystoupala na 4 915 952 Kč, jak je vidět z dokumentů, které má k dispozici deník Aha!. Posléze tak vyhlásila osobní bankrot a úřad jí dal zelenou. Jelikož doložila čistý měsíční příjem z divadla jen 17 500 Kč, vyměřili jí poměrně nízké splátky – měsíčně bude platit pouze 6308 Kč.

„Dlužnici jsou dále nepravidelně vypláceny tantiémy za uměleckou činnost. Tyto příjmy chce použít jako mimořádné splátky do insolvenčního řízení,“ píše se v dokumentu. Ovšem pro kolegy Veroniky to je jen slabá náplast, když za celých pět let Gajerová uhradí pouze 300 tisíc korun. Přitom u některých věřitelů již byla přetažena splatnost o celých šest let!

„Jsme na to naštěstí celá rodina. Nesmí mě to položit. Všem těm lidem se pak omluvím. Kdo chce psa bít, tak si hůl najde. Kdo mě má rád, bude mě rád mít pořád. Není to o tom, abychom žili v luxusu, snažím se co nejlíp dělat svou práci a budu pracovat dál, abych to všechno zvládla,“ dodala představitelka zdravotní sestry Zuzany Pantoflíčkové z Ordinace v růžové zahradě 2.

Ta z finančních nesnází viní částečně i rozpad vztahu s bývalým partnerem, režisérem Petrem Kracikem (61). „Nabalovalo se to delší dobu a vlastně se to táhlo od té doby, co odešel Petr,“ doplnila blondýnka, kterou Kracik opustil po 17 letech kvůli mladší herečce Tereze Kostkové (43). S tou se už ale také rozvedl, poté co oslavili veselku a zplodili syna.

Komu dluží?

 

VIDEO: Veronika Gajerová: Musela jsem v sobě otevřít staré bolesti.

Video
Video se připravuje ...

Veronika Gajerová: Musela jsem v sobě otevřít staré bolesti. Adam Balažovič

Fotogalerie
47 fotografií