Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další vloupání v revíru „pražských rychlozlodějů“? Podle policie jsou vykradeny tři domy!

Aktualizováno -
30. ledna 2020
23:24
Autor: yks, VaB - 
30. ledna 2020
22:26

K několika dalším vloupáním do rodinných domů mělo podle zatím neověřených zpráv dojít v katastru obce Sulice v okrese Praha-východ. Podle policie někdo vykradl celkem tři domy. 

Policie vyjížděla ve čtvrtek v noci do Želivce, který je částí středočeské obce Sulice. Na místě zasahoval také policejní vrtulník. Operační důstojník Středočeské policie na základě volání na místo vyslal policejní hlídky. 

„Hlídky, které byly na místě do čtyř minut, skutečně násilné vniknutí do rodinného domu zjistily," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. 

Zároveň potvrdila, že došlo k vloupání do několika domů. „Policisté zjistili násilné vniknutí do dvou dalších sousedních domů, ve kterých nebyli majitelé," uvedla Suchánková. 

Podle informací Blesk jsou obyvatelé vesnice vyděšeni. Nebylo tomu jinak ani ve čtvrtek večer, kdy na tísňovou linku občané ohlašovali jakýkoliv pohyb vozidel a osob kolem jejich baráků. 

„Více jak desítka policejních hlídek následně propátrávala celou lokalitu, prověřovala veškerá vozidla a osoby, do akce byl nasazen i policejní vrtulník," upřesnila mluvčí. Na místě zasahovalo několik kriminalitů, kteří pátrali po podezřelích. Vrtulník byl zároveň vybaven termovizí. 

Policie zahájila úkony trestního řízení. „Policisté již v daných případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže," napsala Suchánková. Škoda na vykradených domech byla vyčíslena na desítky tisíc. „Zda bylo i něco odcizeno, bude zřejmé až poté, co se k věci vyjádří majitelé domů," upřesnila mluvčí. 

„Policisté všem případům vloupání do rodinných domů věnují maximální pozornost, provádí rozsáhlá šetření," dodala Suchánková s tím, že se policistům stále nepodařilo ztotožnit žádnou konkrétní osobu či osoby. 

 

Video  Vykradači jsou rychlí, pasou po penězích a po špercích.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

 

jasnovidec01 ( 31. ledna 2020 00:01 )

pomáhat a chránit ????ale koho a jak,má někdo představu co by se stalo kdyby doma kolem ty 18 hodiny byly jen děti nebo mamina na mateřský s prckem ??to máme fakt tak na ho.v.no naše ochránce ze je nedovedou pochytat ?? jak dlouho ty lidi tam budou tou bandou tam trpět

kapka6 ( 30. ledna 2020 23:51 )

jak vyjde zašitá policie z kanceláří atd. a nebude honit teroristy v ulicích Prahy a začne konečně nás chránit a dělat co by měla budeme se cítit víc bezpečně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání