Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká razie: Policie vtrhla do vily Mariana Kočnera, obviněného z nájemné vraždy Kuciaka

Aktualizováno -
30. ledna 2020
13:16
Autor: lm - 
30. ledna 2020
10:10

Slovenská policie si na čtvrteční ráno naplánovala rozsáhlou razii. Příslušníci Národní kriminální agentury (NAKA) vtrhli do domů Mariana Kočnera (56) a dalších lidí. Pracovní skupina „Novinář“ zasahovala v několika slovenských městech.

„Dnes od časného rána pracovní skupina ,Novinář' provádí zajišťovací úkony v Bratislavě, Banské Bystrici i na Donovalech,“ informovala slovenská policie na svém facebooku. „Aktuálně provádíme 16 domovních prohlídek a 9 prohlídek jiných prostor,“ upřesnila.

Podle slovenských médií razie proběhla ve vile a firmách Mariana Kočnera, který čelí obžalobě z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny (oba †27), a dále v domě bývalého generálního prokurátora Dobroslava Trnky. Policisté přijeli i do okrajové části Banské Bystrice, kde má bydlet muž, který se stará Kočnerovi o nemovitosti na Donovalech. Policisté nevynechali ani bytový komplex Bonaparte. Podle TV JOJ tu ve třetím patře, vedle bytu Roberta Fica, měl pobývat i Kočner.

Dobroslava Trnku zadrželi 16. ledna kvůli podezření ze zneužívání své pravomoci ve prospěch Mariana Kočnera. Údajně měl před vyšetřovateli zatajit nahrávku odposlechu v korupční aféře zvané Gorila, která by přímo usvědčovala Mariana Kočnera z trestné činnosti. Tato kauza se týká údajného uplácení politiků finanční skupinou Penta v letech 2005 a 2006 výměnou za vliv společnosti na privatizaci a na chod některých podniků.

Policie se ke čtvrteční razii s ohledem na probíhající vyšetřování zatím nechce příliš vyjadřovat. O den dříve ale NAKA zasahovala v domech několika soudců a podnikatele Norberta Bödöra. Razie měla proběhnout i v bytě bývalé státní tajemnice ministerstva spravedlnosti Moniky Jankovské. Podle Denníku N všechny spojují údajné vazby na Mariana Kočnera.

marmat ( 1. února 2020 16:15 )

A na CO čekali doteď ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání