Jedná se o místečko přímo přiléhající ke kostelu Nejsvětějšího Srdce Páně. Zatímco v minulosti bývalou autobusovou točnu využívali především řidiči k zaparkování svých vozů, radnice v prosinci podnikla kroky, aby prostor mohli využívat chodci. Místo nich je na točně možné občas potkat příjemné stolky s posezením.

Z místa také zmizely mobilní záchodky. „Prodejci i návštěvníci mohou nově využít toalety ve stanici metra. Bezbariérové toalety najdou i v nedalekém informačním centru,“ informují Radniční noviny Prahy 3.

Náměstí čekají změny

Loni v červnu nechala radnice Prahy 3 ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje hl. m. (IPR) umístit na náměstí informační kontejner, který kolemjdoucí a zájemce zpravoval o možných změnách náměstí. Z řad obyvatel padaly různé návrhy či preference jednotlivých variant, které jsou na stole. Zpřístupnění točny chodcům je jednou z nich. Co ty další?

Z vyhodnocení nejrůznějších názorů vyplynulo, že lidé si v podstatě přejí více zeleně, méně zadlážděných ploch i jiné umístění tradičních farmářských trhů. V přání většiny obyvatel je přesazení platanů, protože cloní ve výhledu na kostel, či více atrakcí na dětském hřišti. S kladnou odezvou se setkal i plán zřízení výtahu do metra.
Fotogalerie
12 fotografií