„Ahoj všem, bohužel nemáme jinou možnost, než oznámit, že s výjimkou koncertu v pražském Foru Karlín rušíme celé nadcházející turné Dlouhej únor,“ uvedla skupina v oficiálním vyjádření, které rozeslala do médií.

Těsně před Vánocemi přitom kapela oznámila, že pozastavuje činnost a turné Dlouhej únor bude na dlouho poslední. Jenže teď museli zrušit i tyto, již domluvené akce. „Všichni jsme do poslední chvíle věřili tomu, že to zvládnem a že to bude fajn. Že odejdeme ze scény s čistým štítem a třeba se zas jednou, celí šťastní, vrátíme. Naše plány ovšem náhle vzaly za své,“ smutní kluci z Mandrage.

„Navzdory tomu, že jsme se všichni snažili, aby se Víťa dal dokupy, navzdory tomu, že jsme minulý týden začali všichni zase zkoušet, navzdory Víťovu zdánlivě znovu nabytému elánu, navzdory všem dohodám,“ vysvětlovala kapela s tím, že právě kvůli zpěváku Vítovi Starému to došlo tak daleko.

„Víťa s námi před dvěma dny opět prakticky přerušil komunikaci, v jedné z mála SMS zpráv, které nám poslal, stálo, že chce turné zrušit. A tak se nedá nic dělat,“ říká kapela, která i nadále prosí o solidní přístup a ohledy na zpěváka a jeho současné starosti. Ty specifikovány přesně nebyly, ačkoliv se v minulosti spekulovalo především o drogách.

„Rozloučíme se s vámi v sobotu ve Foru Karlín. Voláme našim kamarádům, zpěvákům, producentům, všem, které máme rádi a zveme je, aby nám pomohli pochovat naši kapelu. Ukazuje se, že máme kolem sebe spoustu skvělých lidí, kteří nás přijdou podpořit, řada z nich i přes své původní sobotní plány, a kteří se uvolili takhle narychlo naučit naše písničky. Zahrajem si spolu naposled, i když ne v sestavě, v kterou jsme do poslední chvíle doufali,“ dodala kapela v prohlášení a naznačila tak, že zpěvák s nimi už vůbec nevystoupí. Kdo ho nahradí, není jasné.

Kapela se též v prohlášení všem omluvila a doplnila, že samozřejmě bude možné vrácení vstupného všem, kdo už zakoupili na akce lístky. „Naopak moc děkujeme všem hostům, že nás nenechali na holičkách. Vážíme si toho. A děkujeme i Víťovi za všechno, nebejt Tebe, tahle kapela by ani nevznikla a nikdo z nás by dneska nebyl takovej, jakej je. Třeba to vážně ještě může bejt dobrý. Myslíme na Tebe, Matyáš, Pepa, Coopi a Franta,“ stálo na závěr v prohlášení. 

VIDEO: Jak tančí Jiří Lábus? Herec se odvázal v klipu Mandrage!

Video
Video se připravuje ...

Jak tančí Jiří Lábus? Herec se odvázal v novém klipu Mandrage! Mandrage

Fotogalerie
34 fotografií