„Nesmyslné diety vedou často k neúspěchu. Stává se, že namotivovanému člověku nikdo neposkytne odbornou radu a on ztrácí při prvním nezdaru chuť k dalšímu postupu,” říká přední český obezitolog, docent MUDr. Martin Matoulek z III. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Ten v oboru působí dvacet let a na základě toho napsal knihu Manuál úspěšného hubnutí. Ti, kteří mají zájem opravdu pro své zdraví něco udělat, najdou v knížce spolehlivého průvodce. Fakt, že lze shodit i více než 60 kilogramů, dokazují příběhy skutečných pacientů. Jeden vám přinášíme.

Probrala mě až smrt manželky

Pavel Kotlík (45) v mládí sportoval. Pak hodně polevil a jeho váha se vyšplhala na 150 kg. Přidala se cukrovka, vysoký krevní tlak a trombóza. A přišel nečekaný šok. „Moje žena byla také silná a ve 37 letech náhle zemřela ve spánku na srdeční zástavu. Já zůstal se dvěma dcerami, o které jsem se musel postarat. A to byl okamžik, kdy jsem se rozhodl, že s obezitou musím rázně zatočit,“ vypráví pan Pavel.

Dostal se k docentovi Matoulkovi, který ho začal léčit. Podstoupil bariatrickou operaci a dodnes se správně stravuje a sportuje. Shodil téměř 60 kilo a pokračuje dál.

VIDEO: Obezitolog Martin Matoulek k nadváze a obezitě.

Video
Video se připravuje ...

Obezitolog Martin Matoulek k nadváze a obezitě. 

Fotogalerie
8 fotografií