Diana Mórová, hvězda seriálu Panelák, se vyjádřila o skonu mladé herečky dost ostře. Nezdálo se jí totiž, že by si krásnáMonika Potokárová sáhla na život kvůli nadměrnému pracovnímu vytížení. „Všichni jsme mívali velké množství postav. Kromě toho, že jsme hráli v divadle, jsme každý den točili inscenace, filmy nebo jsme byli v dabingu. Létali jsme z místa na místo, neměli jsme mobily ani psychology, a žádná žena se nezabila. Když nějaká ženská udělá takovouhle věc, vždycky je to kvůli muži. Odnepaměti,“ nechala se slyšet Mórová, známější českým divákům kvůli porotcování v talentové soutěži, kde usedla po boku (svého údajného milence) Jakuba Prachaře (36), pro slovenský týdeník Plus 7 dní.

Plavovláska tak vlastně nepřímo nařkla Moničina manžela Roberta Rotha (47) z podílu na její sebevraždě! Když se jí na to ovšem dotázal slovenský magazín Nový Čas, Mórová náhle zařadila zpátečku. „Nechci se už o tom bavit. Já jsem s nimi nežila, takže se k tomu nebudu vyjadřovat. Řekla jsem jen obecně názor, který vyplývá z nějakých statistik a mého soukromého názoru. Bylo by netaktní o tom mluvit, protože v tom nejsem zainteresovaná…“ snažila se uklidnit rozvířené vody.

„Je to podle mě hrozná tragédie a nejvíce je mi líto, že přátelům, kolegům, spolužákům a kamarádům nebylo umožněno se s ní rozloučit. Myslím, že proto vznikla vlna takových debat, neboť je to smutné a záhadné,“ dodala Mórová.

Podle slovenských médií půvabnou Moniku Potokárovou trápila dusná atmosféra v SND, která tam panovala už od odvolání tehdejšího ředitele činohry Michala Vajdičky (43), a proto prý velice otevřeně vyjadřovala nelibost s narušenými vztahy v divadle. Vadilo jí, že zde proti sobě stojí dva znepřátelené tábory. Zatímco jedna skupina, do které patřila i Mórová, se Vajdičky tvrdě zastávala, Potokárová patřila do druhé skupiny, která jeho odchod naopak uvítala. A stejně tak i její manžel Robo Roth. Až poté, co byl bývalý ředitel nahrazen Peterem Kováčem (64), stal se Roth stálým hercem SND, zatímco do té doby byl považován pouze za hostujícího umělce. S Mórovou tihle dva tedy rozhodně nebyli nejbližšími přáteli…

Potokárová podle svého muže dala divadlu naprosto všechno – dokonce i svůj vlastní život. Ztvárňovala spoustu náročných divadelních partů, což se prý neblaze podepisovalo na její křehké psychice. Manžel ji navíc v práci chladně oslovoval jenom jakožto „kolegyni“, aby do jejich společné práce nepletl jejich vztah.

S Monikou Potokárovou, dlouholetou členkou Činohry SND, se pak rodina rozloučila v prosinci loňského roku. V časných ranních hodinách, v naprosté tajnosti a tichosti. Na pohřbu, který se konal ještě před oficiálním otevřením hřbitova v Košicích, byli jen ti nejbližší, kteří striktně odmítli velkolepé rozloučení v SND.

Fotogalerie
54 fotografií