Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Politik ODS dluží seniorce 2 miliony, k placení se roky nemá. Na radnici skončí

Autor: ČTK - 
28. ledna 2020
15:58

Náměstek jihlavské primátorky Petr Laštovička odejde ke 4. únoru ze svého místa prvního náměstka, rezignuje také na mandát městského zastupitele. Novinářům v úterý řekl, že zároveň pozastaví své členství v ODS. Důvodem je dluh, který Laštovička nezaplatil za koupenou nemovitost a o němž minulý pátek informoval server Seznam Zprávy. Podle primátorky Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) by tato záležitost neměla vést k rozpadu koalice.

Protože koalice za sebou má spoustu dobré práce a jsem na tu práci hrdá. Věřím, že budeme schopni dál pokračovat,“ uvedla Koubová. ODS jméno náhradníka za Laštovičku zatím nezveřejnila.

Jihlavu vede koalice Fóra Jihlava, ODS, Žijeme Jihlavou!, s podporou dvou ze tří zástupců za KDU-ČSL má 19 hlasů. Opozici tvoří hnutí ANO, ČSSD, KSČM a SPD, podporuje ji i bývalý lidovecký náměstek primátorky Jaromír Kalina.

„Své závazky vyrovnám“

Podle serveru Seznam Zprávy Laštovička koupil od věřitelky dům s cenou sedm milionů korun. Přes pět let jí dluží asi dva miliony korun. Věřitelka na Laštovičku podle serveru podala trestní oznámení. V pondělí kvůli tomu vyzval Laštovičku k rezignaci opoziční zastupitelský klub hnutí ANO.

Laštovička následně ČTK řekl, že se rezignovat nechystá a že své závazky vyřeší do tří týdnů.

Na úterní mimořádné tiskové konferenci Laštovička potvrdil to, že v první chvíli rezignovat nechtěl, i proto, že byl přesvědčený, že na pozici náměstka odváděl pro Jihlavu maximum. „Pravdou však je, že jsem také jako veřejný činitel odpovědný za své mimopracovní aktivity,“ řekl náměstek. Dodal, že že bez veřejné funkce bude také schopen snadněji svůj spor urovnat. „Své závazky vyrovnám,“ prohlásil.

karambol ( 29. ledna 2020 09:54 )

macula!! kmotru­m,zlo­dějum­,tune­lářum­,dobyt­kum ODS to říkáme bez podráždění už jsme si zvykly za 30 let rabování,ojebávaní občanu o stovky mili­ard.do­bytek­,.km­otr zustane pro nás špínou.

karambol ( 29. ledna 2020 09:50 )

pakáž zlodě­ju,kmo­tru,tu­nelá­řu ODS zvyklá krás­t,chro­chtat,­ojebá­vat lid ani vracet není zvyklá!! Kdyby zrudy měli vrátit co nakradli tak dneska mají duchodci 20tisíc pruměrný duchod že Němcová zlodějka rohlíku,Benda ikony zlodějin bandy ODS

roka ( 29. ledna 2020 07:21 )

Když už jsi v zoufalství do toho zamotal Ovara, tak pro upřesnění:
Spousta rodin dojemně vzpomíná na své mrtvé - oběti Havlovy neuvážené amnestie.

kupredu-leva ( 28. ledna 2020 21:42 )

Chcete říci, že my, soudruzi zloději, máme konkurenci? No dvě mega, to je prd. Ale dá se to mediálně využít, proto soudruzi, pořádně nahlas kvičet!
Ať to odvede pozornost od našich pořádných zlodějin!
Čest práci!

5nastolevceskych ( 28. ledna 2020 21:37 )

Soudruh Zeman preferuje jen zloděje z levicové části spektra. Třeba milost pro zloděje a dvojnásobného vraha Kajínka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa