Thomas Markle (75) patrně nedokáže Meghan zapomenout, že nakonec nebyl na královské veselce a od té doby se s ním vlastní dcera nebaví. Nedá se jí ovšem divit - místo toho, aby měl radost z faktu, že se jeho nejmladší dcera vdává, předváděl se v médiích jako cvičená opička a vypouštěl na veřejnost jednu choulostivou informaci o budoucí manželce prince Harryho (35) za druhou.

Zveřejnil dokonce jejich soukromou korespondenci, v níž ho Meghan prosí, aby ji konečně přestal napadat. Tehdy spolu přerušili veškeré styky a ona mu například ani dosud neukázala syna Archieho (8 měsíců).

To však bylo pro hrdého dědečka podle všeho poslední kapkou, jelikož v pondělí vystoupil v ranní televizní show Good Morning Britain, kde se rozpovídal o svém problematickém vztahu s dcerou a rozhodnutí vévody a vévodkyně ze Sussexu opustit britskou královskou rodinu a přesunout se do Kanady.

Odtržení od monarchie, které je na internetu označované termínem Megxit, Thomas nazval „trapným“ a především „škodlivým“ pro královnu Alžbětu II. (93) a zdůraznil, že si je jist, že jeho dcera rozhodně nebyla obětí šikany kvůli svému původu. „Nějak tomu nerozumím. Meghan nikdy neměla problémy, pokud jde o její rasu,“ podivoval se podle britského plátku Daily Mail.

A slavnému páru poslal jasný vzkaz: „Pokud se mi teď neozvou, počkám měsíc a poskytnu další rozhovor. Třicet dní dní je přece spousta času. Nechci po zbytek života jen tiše sedět v obýváku a čekat, až mi někdo zavolá, nebo se mi ozve nějakým jiným způsobem…“ zlobil se Thomas, jenž zároveň vyzval prince Harryho, aby se pochlapil a poprvé se s ním sešel.

Rozhovory, které hodlá poskytnout médiím v případě, že mu Sussexští nevyjdou vstříc, prý budou „bombastické“ a jeho slavné dceři „způsobí problémy“, nicméně on už prý nevidí jiné řešení, jak přimět Meghan k usmíření. „Miluji tě, ale sedněme si a vyřešme to!“ prohlásil Thomas směrem k hvězdičce seriálu Kravaťáci.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
69 fotografií