Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Máma mrtvých dětí (†3, †7, †9) trpěla depresemi: Předávkovala je léky?! Našel se další děsivý vzkaz

Conor (†9), Darragh (†7) a Carla (†3) s tátou Andrewem
Conor (†9), Darragh (†7) a Carla (†3) s tátou Andrewem  (Autor: Irská policie)
Autor: chal - 
28. ledna 2020
20:59

Policie od pátku vyšetřuje tragickou smrt tří sourozenců (†3, †7, †9) z Newcastlu nedaleko irského Dublinu. Děti podle policistů někdo zdrogoval a zřejmě udusil. V podezření je jejich matka Deirdre Morleyová, kterou našli pod vlivem léků dezorientovanou na ulici. K případu se postupně objevují nové znepokojivé informace. 

Irské policisty zaměstnává tragický případ smrti tří dětí, které podle vyšetřovatelů zemřely buď na předávkování, nebo udušení. Jisté je, že nešlo o náhodu. Hlavní podezřelou je jejich matka Deirdre, zdravotní sestra v dětské nemocnici, která byla podle zjištění irských médií několik měsíců v pracovní neschopnosti kvůli psychickému onemocnění.

K neštěstí došlo v pátek večer. Dezorientovanou Deirdre našel na ulici taxikář, zmatenou ženu nabral a nabídl jí odvoz domů. V průběhu jízdy ale Deirdre přestala komunikovat a omdlela, šofér proto zavolal sanitku. K domu, ve kterém Deirdre s rodinou bydlela, zatím na základě oznámení od záchranářů přijela policejní hlídka.

Přesně v té době se domů vracel Deirdřin manžel Andrew. S policisty našel za oknem podivný vzkaz. „Nechoď nahoru, zavolej záchranku,“ stálo na něm. Brzy bylo jasné proč. V prvním patře ležela těla dvou mrtvých dětí.

Třetí bylo v přízemí. Andrew se zhroutil a jeho žena mezitím bojovala o život v nemocnici. Byla totiž předávkovaná léky proti bolesti. Právě předávkování je jedna z možností úmrtí jejích dětí.

Policisté původně informovali, že sourozence někdo „zdrogoval a otrávil“, později upřesnili, že příčinou úmrtí bylo již zmíněné předávkování, nebo udušení. V domě se našel ještě jeden vzkaz. „Děti čekal prázdný život,“ zněla tajemná zpráva podle deníku The Sun.

Nečekaná smrt dětí všechny zdrtila. S Conorem a jeho bráškou Darraghem se zástupci základní školy, kam oba sourozenci chodili, rozloučili dojemným sdělením. „Jsme hluboce zarmouceni náhlou smrtí našich studentů a jejich sestřičky. Oba to byli úžasní chlapci, bylo pro nás potěšení je poznat. Budou nám chybět. Je to tragédie pro celou komunitu. Naše myšlenky jsou s rodinami pozůstalých a jejich přáteli,“ vzkázala škola.

Matka dětí podle informací serveru Extra.ie přežije. Vyšetřovatelé čekají, až bude ve stavu, kdy s nimi bude schopná komunikovat. Její výpověď bude pro odhalení, co přesně se vlastně stalo, klíčová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání