Rodinná tragédie se odehrála v pronajatém bytě v domě přímo na hlavním náměstí. „Ona už měla tři děcka s manželem, to čtvrté je jejich. Prý si našla teď někoho nového a chtěla ho opustit. Je to těžko k pochopení, že jejich spory odnese tak malé dítě,“ kroutila hlavou jedna ze sousedek.


Podle jiného známého rodiny dítě spadlo z balkonu směrem do dvora z pětimetrové výšky. „Ale jestli je vyhodili ven, nebo to byla nešťastná nehoda, to netuším.“ „Holčičku vyhodil otec z okna ve zlosti,“ tvrdí ovšem další zdroj. Podle něj měl muž často navštěvovat herny a v okolí měl pověst pruďase.

Na případ je embargo

Policie, která případ vyšetřuje, má svázané ruce. „Bohužel nemůžeme k případu uvést žádné informace. Státní zastupitelství v Břeclavi, jako dozorující orgán, totiž uvalilo informační embargo,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek.


Blesk.cz se přesto podařilo získat vyjádření přímo státního zástupce. „V tuhle chvíli mohu říci, že došlo k obvinění jedné osoby pro týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Dále je případ vyšetřován pro usmrcení z nedbalosti. Není ovšem vyloučeno, že se v případě druhého z činů bude měnit právní kvalifikace,“ sdělil státní zástupce Jan Slaný.

VIDEO: Matka na Jičínsku zavraždila své novorozené dítě.